Η ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Στα νότια του νομού Χανίων βρίσκεται η πανέμορφη Παλαιόχωρα με τις εντυπωσιακές παραλίες.


Η Παλαιόχωρα (ή Παλιόχωρα όπως αλλιώς μπορείτε να τη ακούσετε) βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης και σε απόσταση 70χλμ. από τα Χανιά και 200χλμ. από το Ηράκλειο. Είναι κτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο ανάμεσα σε δυο γραφικούς κόλπους. Βρέχεται από το Λυβικό πέλαγος και δίκαια θεωρείται η “Νύμφη του Λυβικού” και “Χώρα του ήλιου”. Έχει 2.500 κατοίκους και μεγάλο αριθμό κλινών σε μικρά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.



Έχει ίσως τις καλύτερες παραλίες σε όλη την Κρήτη που εκτείνονται σε 18 χλμ. εκατέρωθεν της Παλαιόχωρας. Σαν οργανωμένος χώρος παραθερισμού είναι ένα ιδανικό ορμητήριο για τις γύρω περιοχές. Μπορείτε να επισκεφτείτε αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους, βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, μουσεία, ξακουστά φαράγγια όπως της Σαμαριάς, της Αγίας Ειρήνης κτλ, αρχαιολογικές πόλεις όπως Λισσός, Έλυρος, Καντανία, σπήλαια, παραλίες κτλ.

winter-02



Έχει καθημερινή θαλάσσια συγκοινωνία για την Σούγια, Αγία Ρουμέλη, Λουτρό, Χώρα Σφακίων, το Ελαφονήσι και τη Γαύδο. Επίσης, γίνονται καθημερινά απογευματινά δρομολόγια με σκοπό την συνάντηση με τα δελφίνια και τις φάλαινες που υπάρχουν στην περιοχή μας. Υπάρχουν αρκετές διαδρομές με πεζοπορία με τα ευρωπαϊκά μονοπάτια Ε4 & Ε1, αλλά και έξω από αυτά όπου όλες καταλήγουν σε μια από τις όμορφες παραλίες μας. Άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες είναι το κολύμπι, surfing, θαλάσσιο σκι, υποβρύχιο ψάρεμα και φωτογραφίες, jet ski, αετός, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα.




Η Παλαιόχωρα – και η Κρήτη γενικότερα – είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για να επισκεφθείτε και τον χειμώνα. Συνιστάται ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους επισκέπτες, καθώς και για τους οπαδούς του εναλλακτικού τουρισμού.
Η φύση είναι καταπράσινη, αναδεικνύοντας τις υπέροχες και μοναδικές χλωρίδα και πανίδα της Κρήτης στα καλύτερά τους. Παντού μέσα και γύρω από την Παλαιόχωρα μπορείτε να βρείτε μονοπάτια για να περπατήσετε μέσα στα πράσινο, καθώς και μικρά ποταμάκια που έχουν νερό μόνο το χειμώνα.

Οι ντόπιοι είναι πιο χαλαροί και “cool” τον χειμώνα. Η εμπειρία της παρέας με τους ντόπιους γύρω από μια ξυλόσομπα, είναι για πολλούς επισκέπτες ένα από τα πιο αυθεντικά πράγματα που η Κρήτη έχει να προσφέρει.
Μετά τον φθινοπωρινό τρύγο, ο χειμώνας είναι η εποχή για να απολαύσετε το φημισμένο κρασί και την περίφημη ρακή (ή τσικουδιά) της Κρήτης. Μπορείτε επίσης να μαζευτείτε μαζί με τους ντόπιους γύρω από ένα ρακοκάζανο , σε μια παραδοσιακή τελετουργία όπου παράγεται σπιτική ρακή εξαιρετικής ποιότητας.



Και αν θέλετε να γευτείτε την ψυχρή πλευρά του Κρητικού χειμώνα, τα πανύψηλα Λευκά Όρη είναι αρκετά κοντά για να τα επισκεφθείτε. Γεμάτα από χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα Λευκά Όρη της Κρήτης, και ιδιαίτερα το οροπέδιο του Ομαλού, είναι υπέροχα μέρη που αναδεικνύουν την άλλη, πιο κρύα όψη του χειμώνα στην Κρήτη.
Τέλος, ο χειμώνας είναι η εποχή των Χριστουγέννων και (τις περισσότερες φορές) της Αποκριάς. Ειδικά η τελευταία γιορτάζεται σταθερά στην Παλαιόχωρα για περίπου 30 χρόνια.
Χειμώνας στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη – Τι να κάνετε


Αν σας αρέσει η πεζοπορία, η Παλαιόχωρα θα σας ενθουσιάσει και τον χειμώνα με πολλούς τρόπους. Πρώτα απ’ όλα, αν και το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι κλειστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα για λόγους ασφαλείας, το – εξίσου εντυπωσιακό για πολλούς επισκέπτες – Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 στην Κρήτη είναι καλά συντηρημένο και προσβάσιμο κατά τους χειμερινούς μήνες, και μάλιστα αυτήν την εποχή του χρόνου η γύρω περιοχή είναι μέσα στο πράσινο και τα ανθισμένα λουλούδια.

Κάτι άλλο εξαιρετικό που μπορείτε να κάνετε, είναι να επισκεφθείτε τις Βυζαντινές εκκλησίες στα χωριά της περιοχής Σελίνου. Οι εκκλησίες αυτές, πολλές από τις οποίες έχουν αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 14ο και τον 15ο αιώνα, είναι μάρτυρες της σημασίας της Βυζαντινής περιόδου για την Κρήτη.
Τέλος, το “κόσμημα της Κρήτης», η Παλιά Πόλη των Χανίων, έχει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα το χειμώνα. Πιο ήσυχη, με λιγότερους επισκέπτες, και με περισσότερες ευκαιρίες για καλές φωτογραφίες μακριά από τα πλήθη, η Πόλη των Χανίων είναι μια απόλαυση για τις αισθήσεις και τον χειμώνα.
Ο χειμώνας στην Παλαιόχωρα και τη Νότια Κρήτη είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε αυτό το υπέροχο μέρος, αν θέλετε να γνωρίσετε την δροσερή πράσινη όψη της Κρήτης. Και μάλιστα, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με το καλοκαίρι.
Στο ξενοδοχείο ΑΡΗΣτ ο ξενοδοχείο που είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο στην Παλαιόχωρα, θέλουμε να σας βοηθήσουμε να ζήσετε τον χειμώνα στη Νότια Κρήτη όπως οι ντόπιοι, και να κάνουμε τις χειμωνιάτικες διακοπές σας στην Κρήτη μια εμπειρία που θα τη θυμάστε για μια ζωή



Post Top Ad

.............