ΠΛΑΚΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΠΛΑΚΙΑΣ


Ο Πλακιάς βρίσκεται περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο νότια από το Ρέθυμνο.
Τα περισσότερα σπίτια βρίσκονται κοντά στο μικρό λιμανάκι του Πλακιά και αγκαλιάζουν τον μεγάλο κόλπο που έχει σχήμα μισοφέγγαρου.
Ο Πλακιάς άρχισε να μεγαλώνει μετά το 1970, αφού μέχρι τότε δε υπήρχαν περισσότερα από 10 σπίτια.
Σήμερα υπάρχουν μικρά ξενοδοχεία στον Πλακιά και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, καθώς και εστιατόρια, αρκετά για τους πολλούς καλοκαιρινούς επισκέπτες.
Αν πάλι σας γοητεύει η πανοραμική θέα της θάλασσας από ψηλά, προτιμήστε να μείνετε στονΜύρθιο, μικρό χωριό σκαρφαλωμένο στους γκρεμούς πάνω από τον Πλακιά με εκπληκτική θέα προς αυτόν.
Πανοραμική θέα προσφέρουν επίσης τα Σελιά, άλλο ένα μικρό χωριό κοντά στον Πλακιά


Στον Πλακιά θα βρείτε ότι χρειάζεστε, καθώς υπάρχουν αρκετά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, γραφεία με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και τουριστικά γραφεία. Δεν υπάρχει όμως τράπεζα, οπότε να έχετε αρκετά μετρητά ή την πιστωτική κάρτα μαζί σας.
Υπάρχουν μια-δυό καφετέριες και μπαρ στον Πλακιά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μέρος για έντονη νυχτερινή ζωή. Οσοι επιλέγουν να περάσουν εδώ τις διακοπές τους το κάνουν για την καθαρή θάλασσα και τις πολλές όμορφες παραλίες στην περιοχή.







Η παραλία του Πλακιά ξεκινάει από το χωριό και επεκτείνεται προς τα ανατολικά. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Κρήτη, που προσφέρει ακόμα την αίσθηση της άνεσης και του άπλετου χώρου, ικανοποιώντας ταυτόχρονα όλα τα γούστα, καθώς η ανατολική άκρη του προτιμάται από όσους επιδίδονται στον γυμνισμό. Υπάρχουν ντους κατά μήκος της παραλίας και αρκετός χώρος για πάρκιγκ.
Αν τις μέρες που θα βρεθείτε στον Πλακιά, ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και ο βοριάς σας μαστιγώνει με την άμμο, τραβήξτε δυτικά για την παραλία της Σούδας που είναι περισσότερο υπήνεμη. Υπάρχουν κι εδώ μικρά ξενοδοχεία και λίγες ταβέρνες.




Άλλες όμορφες παραλίες κοντά στον Πλακιά είναι το Δαμνόνι, το Αμμούδι και το μικρό Αμμούδι, που προτιμάται επίσης από τους γυμνιστές. Άλλες παραλίες λίγο πιο μακριά είναι τα Λευκόγεια και τα Σχοινάρια, παραλία αγαπημένη σε όσους τους αρέσουν οι καταδύσεις. Καταδυτικό κέντρο υπάρχει επίσης κοντά στον Πλακιά, στο ξενοδοχείο Καλυψώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............