ΒΡΥΣΕΣ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΒΡΥΣΕΣ ΧΑΝΙΩΝ




30 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά των Χανίων, ακριβώς 2 χιλιόμετρα από την Εθνική οδό προς το Ρέθυμνο βρίσκονται οι Βρύσες, ένα όμορφο χωριό με 850 μονίμους κατοίκους, κτισμένο σε μια κοιλάδα γεμάτη από δέντρα, οργιαστική βλάστηση και τρεχούμενα νερά.
Αξίζει να επισκεφτείτε την γύρω περιοχή, όπου θα βρείτε αρκετά παραδοσιακά χωριά, όπως τα Φρε, Βαφέ, Εμπρόσμενο, Αλίκαμπο και Μάζα, που εκτός από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική έχουν επίσης διατηρήσει τον παλιό Κρητικό τρόπο ζωής. Καθώς αυτά τα χωριά είναι έξω από τους δημοφιλείς προορισμούς των τουριστών, ο επισκέπτης μπορεί να βρει εδώ την πιο αυθεντική εικόνα του Κρητικού χωριού και των ανθρώπων του.







Ακριβώς στη διασταύρωση με την Εθνική οδό, υπάρχει η "Ελληνική Καμάρα", μια Ελληνορωμαϊκή γέφυρα με χαρακτηριστικά και από πιο πρόσφατες περιόδους, όπως Ενετικά και Οθωμανικά.
Επίσης αξιοπρόσεκτες είναι και κάποιες εκκλησίες και στις Βρύσες και στα γύρω χωριά.
Δυο γιορτές γιορτάζονται με πανηγύρια. Στις 7 του Ιουλίου, της Αγίας Κυριακής, στις Βρύσες, και η Κοίμηση της Θεοτόκου, τον Δεκαπενταύγουστο στον Αλίκαμπο.
Υπάρχουν λίγα δωμάτια για διαμονή στις Βρύσες, αλλά το φαγητό μπορεί να γίνει πραγματική απόλαυση. Μικρές ταβέρνες και καφενεία στη σκιά των δέντρων προσφέρουν παραδοσιακά πιάτα. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το χωριό είναι γνωστό για τη καλή ποιότητα των γαλακτοκομικών, μην παραλείψετε λοιπόν να γευθείτε τα ωραία τυριά και το γιαούρτι.






Το χωριό έχει τακτική συγκοινωνία με λεωφορεία των ΚΤΕΛ όλο το χρόνο. Επίσης μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ταξί, ιδιωτικά ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Για να επισκεφτείτε τα όμορφα χωριά της περιοχής είναι απαραίτητο δικό σας μέσον ή νοικιασμένο.






ΠΗΓΗ - http://www.greekhotel.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............