ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΚΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΠΛΑΚΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



Πηγαίνοντας προς Ελούντα στα δεξιά σας θα συναντήσετε την παραλία Χαβάνια. Στη συνέχεια, ο δρόμος ανηφορίζει και απρόσμενα εμφανίζεται στο επιβλητικό γαλάζιο ο κόλπος της Ελούντας με τα νησιά της Σπιναλόγκας και της Κολοκύθας να επιπλέουν πάνω στα φωτοστέφανά τους που δημιουργεί ο αφρός του κύματος.



Περπατώντας στον ελικοειδή δρόμο ανάμεσα στις παλιές αλυκές της Ελούντας, η πτητικότητα του νερού φανερώνει τα απομεινάρια της Αρχαίας Ολούντας, μιας και το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι βυθισμένο στη θάλασσα. Οι εγκαταλελειμμένοι ανεμόμυλοι βρίσκονται δίπλα, μέσα στο ήρεμο τοπίο με τις χαρουπιές και ταερείπια της τρίκλιτης παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Η ομορφιά του θαμνώδους τοπίου με τα θυμάρια και τα πορφυρά βράχια που αγκαλιάζει το κύμα σάς οδηγεί χωρίς να το καταλάβετε στα πρασινογάλαζα νερά της παραλίας της Κολοκύθας.



Η Πλάκα ειναι ενα παραδοσιακό ψαροχώρι που διαθέτει αλιευτικό καταφύγιο και πεντακάθαρες παραλίες με βότσαλο. Βρίσκεται απέναντι από τη Σπιναλόγκα στη δυτική ακτή της λιμνοθάλασσας της Ελούντας. Σήμερα εξελίσσεται σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με αξιόλογες τουριστικές μονάδες, όμορφα καταστήματα και γραφικές ταβέρνες.







ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ



Post Top Ad

.............