ΣΙΣΙ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΣΙΣΙ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ



Το Σίσι,  είναι ένα μικρό όμορφο θέρετρο στη βόρεια ακτή της Κρήτης, στο νομό Λασιθίου. Είναι 40 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και 25 χιλ. από τον Άγιο Νικόλαο. Είναι ιδεώδης εναλλακτική λύση στα θέρετρα με πολυκοσμία και φασαρία, που προτιμώνται κυρίως από τους νεότερους, χωρίς καθόλου να του λείπει όλη η απαραίτητη υποδομή για να μπορεί να σας προσφέρει καταπληκτικές διακοπές.



Γιατί το Σίσι δεν είναι μόνο θάλασσα. Το Σίσι είναι ένα πολύ όμορφο παραδοσιακό ψαράδικο χωριό χτισμένο στην βάση ενός βουνού που υψώνεται, προστατευτικά, πίσω του. Οι φωτογραφίες του είναι κατάλληλες για καρτ-ποστάλ,.
Στο χωριό και το λιμανάκι του , θα βρούμε καλές ταβέρνες και εστιατόρια, λίγα μπαρ, καφενεία και μαγαζιά, τα οποία, τα περισσότερα παραμένουν ανοιχτά όλο τον χρόνο.
Για μπάνιο υπάρχουν αρκετές μικρές παραλίες. Η παραλία με την αμμουδιά του Μπούφου δίπλα στο χωριό και η μικρή παραλία στο Αυλάκι αμέσως μετά.
Εδώ Υπάρχουν μονοπάτια για τους επισκέπτες που αγαπούν τους περιπάτους καθώς και οι όμορφοι δρόμοι του χωριού και του θαυμάσιου τοπίου γύρω από το χωριό Σίσσυ όπου μπορούν να νιώσουν την επαφή με τη φύση. Εκτός από θαυμάσιους περίπατους, υπάρχει και διαδρομή για ορεινή ποδηλασία.






Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον κρητικό τρόπο της ζωής, δεδομένου ότι το Σίσι είναι μικρό, φιλόξενο και ήρεμο, αλλά γεμάτο ζωή. Μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε το όμορφο παραδοσιακό χωριό Βραχάσι, χτισμένο αμφιθεατρικά στις νότιες υπώρειες του βουνού Ανάβλοχος με πανέμορφη θέα, όπως και τα χωριά Επάνω Σίσι και Μίλατος, επίσης παραδοσιακά χαρακτηριστικά κρητικά χωριά. Αν, λοιπόν, οι ήσυχες, και ήρεμες διακοπές ή οι αποδράσεις είναι η επιθυμία σας, το Σίσι σας περιμένει.




ΤΟ ΣΙΣΙ ΤΤΟ ΕΤΟΣ 1970








ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Post Top Ad

.............