ΜΙΝΩΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΦΟΥΡΝΙ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΝΩΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΦΟΥΡΝΙ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ονομάζεται ένας μικρός λόφος βορειοδυτικά από τις Αρχάνες (ανάμεσα στις Πάνω και τις Κάτω Αρχάνες) περίπου 17 χλμ από το Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης διότι είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο του Αιγαίου από τα προϊστορικά χρόνια.





Οι ανασκαφές άρχισαν το 1964 από τον Γ. Σακελλαράκη  Εχουν έρθει στο φως 26 κτίρια (τα περισσότερα είναι μινωικοί τάφοι). Το νεκροταφείο αυτό ήταν σε χρήση για πάνω από 1000 χρόνια και γι' αυτό υπάρχουν διάφοροι αρχιτεκτονικοί τύποι τάφων. Από διάφορα αντικείμενα που έχουν βρεθεί στους τάφους μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την επαφή που είχαν οι αρχαίοι Μινωίτες με τους κατοίκους των Κυκλάδων, της Αιγύπτου και της Ανατολής. 






Στο Φουρνί βρέθηκε και ο τάφος της βασίλισσας η οποία θάφτηκε μαζί με τα πολλά κοσμήματά της τα οποία ήταν τεράστιας αξίας και άλλα προσωπικά της αντικείμενα που οι Μινωίτες πίστευαν ότι θα χρειαζόταν στον άλλο κόσμο. Τα αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο Φουρνί φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στο Μουσείο Αρχανών. Ο αρχαιολογικός χώρος στο Φουρνί είναι επισκέψιμο αλλά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και κατόπιν συνεννόησης με τον φύλακα. Τηλέφωνο: +30 2810 226470, +30 2810 226092, +30 2810 224630




ΠΗΓΗ - www.2811.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............