Η ΚΡΗΤΙΚΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η ΚΡΗΤΙΚΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ


Η Άννα Γαλανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πεζά Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά και ασχολήθηκε με τη Διαφήμιση και το σχεδιασμό εντύπων. Έχει πάρει το δεύτερο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα σε πανελλήνιο διαγωνισμό, με το Θεατρικό έργο Το τέλος μιας κωμωδίας. Επίσης έχει γράψει ποίηση, πεζογραφήματα και παιδικά παραμύθια. 








Δεν είναι που μου λείπει το κορμί σου... 
Το τραγούδι σου μου λείπει!!!

Ένιωσε τα χέρια του να τη σφίγγουν δυνατά, εκεί στη μέση της αποβάθρας. Έχωσε το κεφάλι του στο λαιμό της κι αναστέναξε βαθιά. Τα μαλλιά του είχαν μακρύνει κι άλλο και μύριζαν θαλασσινό αέρα και καπνό. Η Σάλλυ τα ’χασε. Απομακρύνθηκε έκπληκτη απ’ την αγκαλιά του κι είδε μέσα στα μάτια του κάτι διαφορετικό. Είδε ζεστασιά… αλλά όχι μόνο. Την τράβηξε κοντά του και τη φίλησε με ορμή. Ήταν το πρώτο τους ερωτικό φιλί τελείως απαλλαγμένο από αναμνήσεις, και η Σάλλυ το κατάλαβε αμέσως… Έμειναν αγκαλιασμένοι, μπροστά στην ανοιχτή πόρτα του τζιπ κι ο κόσμος κοντοστεκόταν και τους κοίταζε με περιέργεια. Δεν έβλεπαν κανέναν, δεν τους ένοιαζε τίποτα.





Δρόμοι που χωρίζουν και ξανασμίγουν, αγάπες που αντέχουν στο χρόνο και δικαιώνονται.
  Η ερωτική σχέση της Ερατώς και του Αντρέα είναι εξαρχής αδιέξοδη. Τα γεγονότα που μεσολάβησαν ανάμεσά τους είναι τραγικά και τα εμπόδια που υπάρχουν φαντάζουν ανυπέρβλητα τείχη. Ο Αντρέας προσπαθεί να κερδίσει τη χαμένη πίστη και την αγάπη της Ερατώς χρησιμοποιώντας λάθος τρόπους. Αυτή πάλι φοβάται να παραδεχτεί τα αισθήματά της κι αποφασίζει ξαφνικά να κάνει ένα μεγάλο βήμα, μια μεγάλη ανατροπή, που επηρεάζει τη ζωή όλων τους. Φεύγει κι αφήνει πίσω της όλα αυτά που την πληγώνουν και δεν θέλει να τα θυμάται.Η Θάλεια, φίλη της και αδελφή του Αντρέα, προσπαθεί να βοηθήσει, χωρίς οι προσπάθειές της να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Αντιμετωπίζει κι αυτή έντονες καταστάσεις στη σχέση της με τον Πέτρο, αλλά η μεγάλη αγάπη που τους δένει τους κρατά ενωμένους μέχρι την τελική δικαίωση.Κρυμμένα μυστικά, έρωτες, λάθη, ψέματα, μίσος και… θάνατος. Δρόμοι που χωρίζουν και διασταυρώνονται ξανά, αγάπες που αντέχουν στο χρόνο και δικαιώνονται.



Το δεύτερο βιβλίο της Άννας Γαλανού με τίτλο "Το παράπονό μου μια κραυγή", κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.
 O Δημήτρης είναι Έλληνας της Πόλης, προικισμένος πιανίστας, στην αρχή μιας λαμπρής σταδιοδρομίας. Η Γκιουλ εγκαταλείπει τις σπουδές της στο Παρίσι και γυρίζει στην Κωνσταντινούπολη για να συμπαρασταθεί στην άρρωστη μητέρα της. Ανάμεσα στους δυο νέους γεννιέται ένας παράφορος έρωτας.
 Ο αδίστακτος και πανίσχυρος πατέρας της Γκιουλ και η πληγωμένη Αγγελική, πρώην ερωμένη του Δημήτρη, προσπαθούν με αβυσσαλέο πάθος να τους χωρίσουν. Η ζωή της Γκιουλ στο σπίτι του πατέρα της γίνεται κόλαση.






Στους δυο νέους ανοίγει την αγκαλιά της μόνο η θεία της Γκιουλ, η οποία στο παρελθόν έχει ζήσει κι η ίδια έναν τραγικό έρωτα. Κρυμμένοι στο πανέμορφο σπίτι της στο Βόσπορο, η Γκιουλ κι ο Δημήτρης ζουν την απόλυτη ευτυχία.
 Το κουβάρι μιας ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται έπειτα από πολλά χρόνια, και το παλιό σπίτι αποκαλύπτει τα μυστικά του.
 Ο αναγνώστης θα περπατήσει στα στενά της της Πόλης και θα τον συναρπάσει η μαγεία της, θα παρακολουθήσει με αγωνία τα πάθη των ηρώων της ιστορίας, θα ζήσει στιγμές εξαίσιου έρωτα αλλά και απέραντης θλίψης. Και θα θυμάται το βιβλίο πολύ καιρό αφού κλείσει τις σελίδες του...










ΠΗΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ
http://annagalanou.blogspot.gr/





1 σχόλιο:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ''ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ'' ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Top Ad

.............