ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ


Με επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013 . στο Κτήμα Καλαθάκη στις Μαλάδες Κρήτης, το 1ο φεστιβάλ καθημερινής κρητικής κουζίνας. απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μαγειρικής KAPPA STUDIES, και την  KAPPA FOODS A.E. 




Όπως τονίζει η Εμμανουέλα Καλαθάκη, οδηγό στην συγκρεκριμένη πρωτοβουλία είναι η παράδοση, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και την αυθεντικότητα των γεύσεών των απλών ανθρώπων της Κρήτης







Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων, Λένα Ηγουμενάκη τόνισε ότι έγινε ένα κάλεσμα στα χωριά του Δήμου προκειμένου οι κάτοικοι του να παρουσιάσουν παραδοσιακά πιάτα, με εκλεκτά ντόπια προϊόντα .




Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι ακόλουθοι:Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού, Πολυθέας, Διαβαϊδέ, Σμαρίου, Ρουσοχωρίου, Αυλής, Γαρύπας, Λευκοχωρίου, Τουρλωτής, Κασταμονίτσας, Γερακίου.

Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν η προβολή του διατροφικού μας πολιτισμού, την ιστορία και την φιλοσοφία της Κρητικής κουζίνας - διατροφής, μιας παράδοσης που ξεκινάει από την Μινωική εποχή και φτάνει ως τις μέρες μας, από γενιά σε γενιά.





Ο Δήμαρχος Μινώα - Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης 
με την συνεργάτιδα του ( ΚΡΗΤΗ πόλεις και χωριά ) μας κα. Βασιλική Παπουτσάκη





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............