ΜΑΡΙΔΑΚΙ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΜΑΡΙΔΑΚΙ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Το Μαριδάκι είναι ένας πολύ μικρός παραθαλάσσιος οικισμός στην ανατολική πλευρά των Αστερουσίων Όρεων, 65km νότια του Ηρακλείου και στην δυτική πλευρά του Κόλπου του Τσούτσουρα. Παρά την πολύ κοντινή απόσταση από τον Τσούτσουρα (2-3km), δεν υπάρχει εύκολος δρόμος που να συνδέει τους δύο οικισμούς (εκτός από ένα μονοπάτι). Το μόνο που το χωρίζει με το Τσούτσουρα είναι ένα πολύ απότομο βουνό με πολλές σπηλιές και καρστικούς σχηματισμούς. 






Έτσι, η πρόσβαση με αυτοκίνητο στο χωριό από την ξηρά μπορεί να γίνει αποκλειστικά μόνο από ένα κακοτράχαλο χωματόδρομο 15km που ξεκινάει λίγο πριν από το ορεινό χωριό Αχεντριάς (κοντά στο Μεσοχωριό Μεσαράς) και διασχίζει τα Αστερούσια Όρη, με επιβλητικούς γκρεμούς και άγρια βράχια τριγύρω. Ο ίδιος δρόμος οδηγεί και στην μονή του Αγίου Νικήτα



Το Μαριδάκι, που ονομάζεται και Άγιος Παντελεήμονας, είναι χτισμένο άναρχα μέσα στο άγριο και ξερό τοπίο της Νότιας Κρήτης, στην έξοδο του επιβλητικού και επισκέψιμου φαραγγιού του Αχεντριά. Ωστόσο, πηγές με πόσιμο νερό σχηματίζουν ένα ρυάκι που τρέχει με νερό όλο το χρόνο και φτάνει μέχρι την παραλία. Το ποταμάκι δημιουργεί μια όαση δροσιάς με τεράστια πλατάνια και πολλά δέντρα κατά μήκος του. Στις πηγές που βρίσκονται μέσα στον οικισμό, υπάρχει μια μεγάλη πλατεία με πλατάνια και ένα καφενείο-ταβέρνα. Λίγο παραπέρα οι ντόπιοι λένε ότι έχουν δει νεράϊδες, ενώ μόλις 5' από τον οικισμό την άνοιξη υπάρχει ο καταπληκτικός καταρράκτης του Λιχνιστή. Επίσης, η θέα στην παραλία προς Τσούτσουρα και Κερατόκαμπο, είναι πολύ ωραία.





ΣΤΟΙΧΕΙΑ - http://www.cretanbeaches.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............