ΠΙΣΚΟΠΙΑΝΟ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΠΙΣΚΟΠΙΑΝΟ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



Το Πισκοπιανό είναι παραδοσιακό χωριό με 450 κατοίκους, 25 χιλιόμετρα περίπου ανατολικά από το Ηράκλειο. Το Πισκοπιανό είναι το μεσαίο από τα τρία παραδοσιακά χωριά (Ανω Χερσόνησος, Πισκοπιανό, Κουτουλουφάρι) που βρίσκονται 1 χιλιόμετρο νότια από την παραλιακή Χερσόνησο, το Λιμάνι Χερσονήσου όπως αποκαλείται επίσημα.









Το Πισκοπιανό, όπως και τα άλλα δύο χωριά Ανω Χερσόνησος και Κουτουλουφάρι, βρίσκονται στις πλαγιές του βουνού Χάρακας, αρκετά πιο ψηλά από την παραλιακή Χερσόνησο, οπότε είναι μεγάλη απόλαυση να κάθεστε στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου σας ή σε κάποιο καφέ ή εστιατόριο και να απολαμβάνετε την πανοραμική θέα.






Το Πισκοπιανό είναι ο «φτωχός» συγγενής σε σχέση με το Κουτουλουφάρι και την Ανω Χερσόνησο, με την έννοια ότι είναι το μικρότερο χωριό από τα τρία. Συνήθως το διασχίζει κάποιος με το αυτοκίνητο καθοδόν προς το επόμενο χωριό, πριν το Πισκοπιανό προλάβει να του δημιουργήσει την επιθυμία να το γνωρίσει καλύτερα. Ωστόσο το Πισκοπιανό δεν στερείται τίποτα από όσα προσφέρουν τα άλλα δυο χωριά σε όσους θα το επιλέξουν για τις διακοπές τους στην Κρήτη.













Στο Πισκοπιανό θα βρείτε όμορφα μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα με πισίνα ή χωρίς.Στο Πισκοπιανό θα βρείτε επίσης εστιατόρια και ταβέρνες. Αν σας φανούν λίγα, μην ξεχνάτε πως το Κουτουλουφάρι με τα γραφικά στενά του είναι 5 λεπτά με τα πόδια, ενώ η Ανω Χερσόνησος με την όμορφη πλατεία της απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα μονάχα. Αν η όρεξη σας τραβάει κάτι πιο μοντέρνο και κοσμοπολίτικο, τότε κατηφορίστε στην παραλιακή Χερσόνησο.Οσο για τη βραδινή διασκέδαση, το Πισκοπιανό έχει να σας προσφέρει τα δικά του καφέ και μπαρ, ενώ σε 20 λεπτά με τα πόδια θα βρεθείτε στην βασίλισσα της νυχτερινής ζωής στην Κρήτη, στην παραλιακή Χερσόνησο.



































ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............