... ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ - ΕΙΧΑ Τ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

... ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ - ΕΙΧΑ Τ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ


Η διασκέδαση των παιδικών μας χρόνων, το μέσο μεταφοράς των παιδικών μας χρόνων, το παιχνίδι που έχει αφήσει το στίγμα του σε κάθε παιδική ανάμνηση, σε τι άλλο θα μπορούσα να αναφέρομαι εκτός από το ποδήλατο.

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει την αυξημένη κίνηση ποδηλάτων στους δρόμους των πόλεων· και οι αναβάτες; Κυρίως ενήλικες, καθημερινοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για να πραγματοποιήσουν κοντινές διαδρομές, για εξάσκηση ή ακόμα και για πηγαινο-έρχονται στον χώρο εργασίας τους. Μήπως αυτό μας δείχνει ότι ήρθε η στιγμή που ο Έλληνας πρέπει να αναθεωρήσει την έννοια του ποδηλάτου; Να παραμερίσει δηλαδή την διάσταση του ως καθαρά και μόνο παιδικό παιχνίδι και να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι το ποδήλατο είναι ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.
PODILATADES.GR
Η εικόνα του νεοέλληνα όλα αυτά τα χρόνια και το λαμπερό lifestyle της εποχής του δεν του επέτρεπαν να βάλει στην ζωή του ένα τόσο πενιχρό μέσο μεταφοράς όσο το ποδήλατο και έτσι έχει χαραχτεί στο μυαλό του αποκλειστικά η εικόνα του παιδικού παιχνιδιού, δηλαδή η τελευταία του ανάμνηση από αυτό. Το τελευταίο διάστημα όμως η εικόνα αυτή αλλάζει ριζικά,όλο και πιο πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, κυρίως κάτοικοι μεγάλων αστικών κέντρων.Σε άλλες πόλεις τις Ευρώπης όπως το Λονδίνο και το Άμστερνταμ το ποδήλατο έχει αντικαταστήσει το αυτοκίνητο και τα άλλα μηχανοκίνητα οχήματα εδώ και χρόνια, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης βέβαια για την μέχρι πρότινος εικόνα του Έλληνα για το ποδήλατο φέρει και η πολιτεία. Κατ” αρχάς οι λιγοστοί ποδηλατιστές που υπάρχουν στην Ελλάδα όταν βολτάρουν στους δρόμους της πόλης διακατέχονται από το συναίσθημα του φόβου και ο λόγος είναι η έλλειψη ποδηλατοδρόμων ή έστω δρόμων συμβατούς σε μη μηχανοκίνητα οχήματα.

Παρ όλα αυτά οι πωλήσεις των ποδηλάτων στην χώρα μας τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν ραγδαία αύξηση, ίσως βέβαια είναι ακόμα αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, ποιος ξέρει; Ας συνεχίσουμε έτσι, ας οργανώσουμε και ας υλοποιήσουμε μια κοινωνία με βασικό μέσο μεταφοράς το ποδήλατο. Μόνο θετικά στοιχεία μπορώ να φανταστώ, αγνότερη ατμόσφαιρα,»μεγαλύτερη» τσέπη και φυσικά καλύτερη ποιότητα ζωής.






ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΦΩΤ ΑΡΧΕΙΟ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............