Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΓΑΛΑΝΟΥ ( ΟΙ 3 ΦΩΤΙΕΣ ) ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΓΑΛΑΝΟΥ ( ΟΙ 3 ΦΩΤΙΕΣ ) ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Το βιβλίο της Άννας Γαλανού "Οι τρεις φωτιές" παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης, στις 19.00, στην αίθουσα Ανδρόγεωστο Ηράκλειο Κρήτης 

Τρία αδέρφια… Ο Μάριος, ο Ιάκωβος, ο Αργύρης.
Ο Μάριος ζει το παραμύθι ενός μεγάλου έρωτα στο Παρίσι με την Υβόν. Μια χορεύτρια κλασικού μπαλέτου, που τον εγκαταλείπει ξαφνικά για τη μεγάλη καριέρα που ονειρεύεται. Απογοητευμένος, φεύγει για το Κορκ της Ιρλανδίας. Η Σάλλυ είναι συγγραφέας και ζει εκεί. Η σχέση τους, φιλική στην αρχή, εξελίσσεται σ’ ένα μονόπλευρο παθιασμένο έρωτα. Κάποτε οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν και ο Μάριος κάνει τη μεγάλη ανατροπή όταν συνειδητοποιεί ότι κινδυνεύει να τη χάσει για πάντα.




Ο Ιάκωβος στη Νέα Υόρκη απολαμβάνει πλούτο, εξουσία, δύναμη και μεγάλο κύρος. Ξαφνικά ο παράδεισος γίνεται κόλαση και βρίσκεται απολογούμενος, φυλακισμένος, με ελάχιστες ελπίδες και μπροστά σε αδιέξοδο. Ηττημένος, επιστρέφει στην Ελλάδα και πηγαίνει στο Ρέθυμνο. Η Κατερίνα ζει εκεί. Μια αγωνίστρια της ζωής που ανατρέφει μόνη της το μικρό Σήφη και που παρά τις δυσκολίες δεν σκύβει ποτέ το κεφάλι. Οι δρόμοι τους συναντιούνται και μια αληθινή σχέση ζωής δημιουργείται ανάμεσά τους.



Ο Αργύρης από την εφηβεία κουβαλά ένα τραγικό οικογενειακό μυστικό, που του αλλάζει χαρακτήρα και στόχους, και το σκληρό πρόσωπο της μοναξιάς γίνεται συγκάτοικός του. Κάνει δουλειές του ποδαριού, περιπλανιέται δεξιά κι αριστερά για να ξεφύγει από την τραγικότητα της διαλυμένης του οικογένειας. Όταν αρρωσταίνει σοβαρά και κινδυνεύει να πεθάνει, τότε συνειδητοποιεί το μεγαλείο της ζωής και ανακαλύπτει αξίες κι ομορφιές που δεν γνώριζε… Τον αληθινό έρωτα στο πρόσωπο της Όλγας και την πατρότητα στην αγνή καρδιά του μικρού Χασάν. Τότε αρχίζει να αισθάνεται, να αγαπά, να δημιουργεί… Επιτέλους να ζει!






Τρία αδέλφια, που η ζωή τα χωρίζει για πολλά χρόνια και τα ενώνει ξανά με το πιο αληθινό και δυνατό συναίσθημα… την αγάπη.



Η Άννα Γαλανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πεζά Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε Οικονομικά και ασχολήθηκε με τη Διαφήμιση και το σχεδιασμό εντύπων. Έχει πάρει το δεύτερο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα σε πανελλήνιο διαγωνισμό, με το Θεατρικό έργο Το τέλος μιας κωμωδίας. Επίσης έχει γράψει ποίηση, πεζογραφήματα και παιδικά παραμύθια. Από τις εκδόσεις Ωκεανίδα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Αντιμέτωποι  με το χθες και Το παράπονό μου μια κραυγή



Η ΑΝΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙ..... ΟΤΑΝ ΦΙΓΟΥΡΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΤΟΜΑΤΑ, ΗΧΟΙ, ΠΑΘΗ, ΣΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. 
…...γράφω όταν μέσα μου ξυπνούν πρόσωπα, που θέλουν να πουν την ιστορία τους. Τα πρόσωπα αυτά την κάνουν να μην κοιμάται, να σκέφτεται συνεχώς τη ζωή τους, την διαδρομή τους, πρόσωπα που τις δείχνουν ακόμα και την εξωτερική 
τους εμφάνιση. Ζει μαζί τους αρκετό καιρό, γίνονται δικοί της άνθρωποι και τις  δημιουργούν έντονα συναισθήματα πολλές φορές όχι απαραίτητα καλά». 






Η Άννα Γαλανού, αφού βρέθηκε αντιμέτωπη με το χθες  στο πρώτο της βιβλιο, αφού είχε το θάρρος να κάνει το παράπονο της μια κραυγή, έσβησε 3 φωτιές όσα είναι και τα μυθιστορήματα που έχει γράψει  ( 3 ) και άναψε άλλες φωτιές στην συγγραφική παλέτα της Ελλάδας.  Οι τρεις φωτιές το βιβλίο που παρουσιάζομαι σήμερα αναφέρεται σε τρία αδέλφια, το Μάριο, τον Ιάκωβο και τον Αργύρη. Ο καθένας τους ακολουθεί μια εντελώς ξεχωριστή διαδρομή ζωής και μάλιστα από πολύ νεαρή ηλικία, χωρίς αυτό να αποτελεί  δική τους επιλογή.  




Και για τα τρία αδέλφια οι συνθήκες που επικρατούσαν στο σπίτι τους κατά την παιδική τους ηλικία δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια. Οι σχέσεις των γονιών παίζουν καθοριστικό ρόλο, το ίδιο και οι χαρακτήρες των παιδιών που δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους.  Έτσι όπως εξελίσσεται η ιστορία, ο αναγνώστης οδηγείται από τον ένα αδελφό στον άλλο, ενώ παράλληλα βγαίνουν  στο φως τραγικά, οικογενειακά μυστικά. 
Τα τρία  AΔΕΡΦΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΣΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ και στην ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.  ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΙΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΠΑΣΕΙ, ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΣΙΩΠΕΣ, ΕΝΟΧΕΣ,  ΣΙΩΠΗΡΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ. 




Ο βασικός κορμός του βιβλίου είναι ο έρωτας, η απιστία, το πάθος, το ψέμα, η απληστία και η μοναξιά αλλά και πολλά άλλα αντικρουόμενα συναισθήματα. Βασικό συναίσθημα ο φόβος , ο φόβος των αναμνήσεων, ο οποίος  πολλές φορές είναι 
πιο έντονος και πιο δυνατός κι απ΄ αυτές τις ίδιες, και όταν με κάποιο τρόπο  μπορέσεις και τον υπερβείς, τότε τρέχεις για να κερδίσεις το χαμένο χρόνο που σου απορρόφησε. 



Ο φόβος δεν είναι απλό συναίσθημα, είναι ο ίδιος που δημιουργεί εγκλωβισμό στα συναισθήματα,  αλλά και ο ίδιος που σε κάνει να βλέπεις καθαρά, αυτός που σου αλλάζει τη ροή της ζωής σου"!! Κυνηγάμε την ευτυχία και στο βωμό της αναζήτησης ξεχάσαμε να ψάξουμε την αρμόνια και το ότι στη ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΥΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ, ενώ ΤΑ ΧΡΥΣΟΧΑΡΤΑ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ. Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ...  Πολλοί άνθρωποι κυνηγάνε μια ολόκληρη ζωή την ουτοπία του τίποτα, για να μείνουν στο τέλος μόνοι. 





Η Αννα Γαλανου μέσα από τις σελίδες του βιβλίου καταφέρνει  να μας ξεσηκωσει... σε ενα χορο που η ιδια αρχισε... αφου η πενα της χορεύει σε λευκο χαρτί. ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ... ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΠΩΣ 
ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΝΑ ΘΥΜΩΣΟΥΝ ή ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΞΟΥΝ ΜΕ 
ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.








ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ 
ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΧΡΗΣΤΑΚΗ  - ΓΑΛΑΝΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Top Ad

.............