Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΡΑΤΣΕΑ ( ΤΟ ΒΕΝΕΡΑΤΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΚΡΑΤΣΕΑ ( ΤΟ ΒΕΝΕΡΑΤΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ )


Με επιτυχία και πλήθος κόσμου παρουσιάστηκε το Σάββατο 16 Ιουνίου το βιβλίο του Στέφανου Γρατσέα το Βενεράτο ιαι η περιοχή του στον προάυλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου Βενεράτου.
Το βιβλίο παρουσίασαν οι...
Δημήτριος Ξενάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Αντώνιος Στιβακτάκης, Δάσκαλος, Συγγραφέας
Δήμητρης Σάββας, Προιστάμενος Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.



Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο πρώην Δήμαρχος Παλιαννής και σημερινός Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αριστείδης Μπολάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μανόλης Βασιλάκης 




Εξαιρετικός ήταν ο λόγος του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Βενεράτου Βαγγέλη Μαραγκάκη όπου με την συνεισφορά του συλλόγου ( ΑΠΟΛΛΩΝ ) προχώρησαν στην συλλογή και έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου, στο οποίο καταγράφονται η ταυτότητα η δράση, οι αντιλήψεις των προγόνων  αλλά και σημαντικά γεγονόντα που σημάδεψαν τον συγκεκριμένο τόπο.



Ως σημαντικό λόγο που έπρεπε να εκδοθεί αυτό το βιβλίο αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ο κ. Βαγγέλης Μαραγκάκης θεωρήσαμε ότι πρέπει να γνωρίζουμε εμείς αλλά και οι επόμενες γενιές την ιστορία του χωριού μας.
Ενας άλλος λόγος είναι οτι μελετώντας την ιστορία μας μπορούμε να ικανοποιήσουμε την εσωτερική μας ανάγκη να συμμετάσχουμε και εμείς στην συνέχεια του χρόνου, έχοντας την γνώση του παρελθόντος.
Μπορούμε να αναφέρουμε και άλλους σημαντικούς λόγους για τους οποίους έπρεπε να εκδοθεί το βιβλίο αλλά είναι εύκολα να τους ανακαλύψει ο αναγνώστης διαβάζοντας το.






Η έκδοση του βιβλίου αποτελεί κατα τον κύριο Μαραγκάκη ίσως μια απο τις πιο σημαντικές δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου τόσο για την τωρινή όσο και τις επόμενες γενιές.
Και αυτό γιατί έχει ειπωθεί απο παλιά, τόπος που δεν γνωρίζει την ιστορία του δεν έχει μέλλον.




Οι κάτοικοι του χωριού παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα παρουσίαση ενώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πήραν στα χέρια τους και το βιβλίο του Στέφανου Γρατσέα – του συγγραφέα που κατάγεται και αυτός από το όμορφο χωριό- προκειμένου να διαβάσουν τα πολύτιμα στοιχεία αλλά να δουν και όλο το αρχειακό υλικό που παραθέτει μέσα σε αυτό. Πρόκειται για ένα βιβλίο που έγινε με την πολύτιμη συμβολή του Πολιτιστικού Συλλόγου του Βενεράτου και καταγράφει την ταυτότητα, τη δράση, ακόμα και τις αντιλήψεις των προγόνων αυτής της κοινότητας στο πέρασμα των αιώνων καθώς και όλα εκείνα τα σημαντικά γεγονότα που επηρέασαν την πορεία του ...
Η βραδιά ήταν οργανωμένη άριστα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Βενεράτου ενώ όλοι είχαν μόνο τα καλύτερα να πουν για τον άνθρωπο που έδωσε την ψυχή του στο βιβλίο αυτό.  




ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ  /  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............