ΤΡΙΟΠΕΤΡΑ - ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΤΡΙΟΠΕΤΡΑ - ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ


Η Τριόπετρα είναι ένα παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται περίπου 52km νότια του Ρεθύμνου και 13km νοτιοανατολικά του χωριού Ακούμια, στους πρόποδες του όρους Σιδέρωτα.


 Μπορεί να φτάσει κάποιος μέσω καλού και ασφαλτοστρωμένου δρόμου, που περνά μέσα από το χωριό Ακούμια. Βρίσκεται στο κεντρικό κομμάτι του αχανούς παραλιακού μετώπου που οι κάτοικοι ονομάζουν Ακουμιανή Γυαλιά, καθώς η περιοχή της Τριόπετρας κάποτε αποτελούσε τα «χειμωνικά» των κατοίκων των Ακουμίων, οι οποίοι είχαν κτίσει μικρές αγροικίες για να περνούν την νύχτα τους κοντά στα κτήματα τους.


ΑΚΟΥΜΙΑ - ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΠΗΓΗ ΦΩΤ - www.theartemis.gr 




Η Τριόπετρα αποτελείται από δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από μια μικρή χερσόνησο. Στην άκρη της χερσονήσου, μέσα στη θάλασσα, στέκονται τρεις επιβλητικοί βράχοι, από τους οποίους παίρνει το όνομα της η περιοχή.
Η πρώτη παραλία, η Μικρή Τριόπετρα σχηματίζεται νοτιοανατολικά των τριών βράχων, σ’ ένα κλειστό κόλπο με άμμο και αρκετούς βράχους. Στη παραλία υπάρχουν μερικά δωμάτια και ταβερνούλες, ενώ προσφέρονται και ομπρέλες. Επίσης, εδώ υπάρχει το μικρό λιμανάκι της περιοχής, στο νοτιοανατολικό τμήμα της παραλίας, που ονομάζεται Στόμιο. Βορειοανατολικά της παραλίας βρίσκεται το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, χτισμένο στην κορυφή ενός ψηλού λόφου με υπέροχη θέα σε όλη την περιοχή.






Η Μεγάλη Τριόπετρα σχηματίζεται δυτικά των βράχων. Είναι μία πανέμορφη παραλία με χοντρή άμμο, υπέροχα νερά και δυτικό προσανατολισμό που την κάνει ευάλωτη στους δυτικούς ανέμους.  Είναι αρκετά οργανωμένη, διαθέτοντας δυνατότητα για διαμονή, προσφέροντας  εξαιρετικό φαγητό και φρέσκο ψάρι στις δύο ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα και έχει αρκετές ανέσεις για κολύμπι και ηλιοθεραπεία (ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ). Είναι αγαπημένος προορισμός για πολλούς επισκέπτες τόσο για την πανέμορφη παραλία με τους τρεις βράχους, όσο και για το φανταστικό θέαμα που προσφέρει το ηλιοβασίλεμα, με τον ήλιο να χάνεται στον ορίζοντα, στα βάθη του Λιβυκού πελάγους.





Η κατασκήνωση δεν επιτρέπεται στην περιοχή. Το δυτικό τμήμα της παραλίας δεν είναι οργανωμένο. O δρόμος πηγαίνει παράλληλα με την ακτογραμμή και φτάνει ως τις Λίγκρες. Οι Λίγκρες είναι μια απέραντη παραλία με χοντρόκοκκη άμμο και φανταστικά βαθειά νερά.





ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΦΩΤ - Α.Α
ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............