300 ΧΡΟΝΩΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΛΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

300 ΧΡΟΝΩΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΛΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Ανακαλύψτε μια εναλλακτική μορφή διαμονής, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, σε ένα κατάλυμα όπου ο Πράσινος Τουρισμός γίνεται πραγματικότητα και ιδεολογία.Στον Μακρυγιαλό της Κρήτης θα βρείτε τον ξενώνα «Άσπρος Ποταμός», ένα μικρό χωριό αποτελούμενο από 10 κατοικίες, χτισμένες σε διαφορετικά επίπεδα, που σας προσκαλούν να απολαύσετε το πανέμορφο κρητικό τοπίο και να ζήσετε στιγμές χαλάρωσης.




Τα πετρόχτιστα σπιτάκια χτίστηκαν πριν από περίπου 300 χρόνια, για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και ανακαινίστηκαν πλήρως για να αποτελέσουν αυτόν τον φιλόξενο και ιδιαίτερο χώρο. Δένουν αρμονικά με το τοπίο, μεταφέροντας τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή και κατάσταση.


Η διακόσμηση είναι απλή και απέριττη. Σοφράδες, παλιές κασέλες, πινακωτές, παλιά υφαντά και μπακίρια διακοσμούν το εσωτερικό των σπιτιών. Πετρόχτιστα κρεβάτια, παραθύρες, βράχοι χτισμένοι μέσα στους τοίχους, οροφές με δοκάρια, καλάμια και χώμα για μόνωση) και χοντρά μεσοδόκια έρχονται να συμπληρώσουνε το σκηνικό
Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι ενώνει τις οικίες μεταξύ τους. Χοντροί, πετρόχτιστοι τοίχοι διατηρούν τα σπίτια δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα.


Με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, η λειτουργία του ξενώνα στηρίζεται αποκλειστικά σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Το φωτοβολταικό σύστημα του ξενώνα έχει κερδίσει το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο για τη χώρα μας. Χάρη σε αυτό το σύστημα λειτουργούν τα φώτα του κήπου, τα φώτα για διάβασμα πάνω από τα διπλά κρεβάτια, το φως στα μπάνια, τα ψυγεία στις κουζίνες των σπιτιών, το ζεστό νερό στα μπάνια.


Ο κύριος φωτισμός των σπιτιών, γίνεται με λάμπες παραφίνης και κεριά. Πρίζες στα σπίτια δεν υπάρχουν. Στο χώρο υποδοχής μπορούν οι επισκέπτες μας να φορτίζουν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί βιβλιοθήκη, internet και wi-fi. Η χρήση τους είναι δωρεάν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............