ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

Η Ευρώπη από την πλευρά του ήλιου....

Εχοντας το προνόμιο να είναι η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης απέναντι από την Αφρικανική ακτή, η Ιεράπετρα απολαμβάνει το ηπιότερο κλίμα στην Ευρώπη σχεδόν χωρίς βροχές και με θερμοκρασία που σπάνια πέφτει κάτω από τους 12 βαθμούς Κελσίου, όλο το χρόνο.



Η Ιεράπετρα των εκπλήξεων........

Κάντε μια απολαυστική βόλτα στο ζωηρό κέντρο της πόλης κατά μήκος της προκυμαίας, ή μέσα στα ήσυχα, γραφικά στενά δρομάκια στην Κάτω Μερά, το παλιό κομμάτι της Ιεράπετρας. Διαλέξτε χειροποίητα δώρα από τα ράφια κάποιου παραδοσιακού εργαστηρίου και απολαύστε τα χρώματα, τους ήχους και τη ζωντάνια της Κρητικής ζωής.



Η ατμόσφαιρα και η γοητεία της "παλιάς γειτονιάς" έχει διατηρηθεί, ενώ ταυτόχρονα έχει εμπλουτιστεί με νέες εμπειρίες για αγορές και φαγητό για τον επισκέπτη. Μια προκλητική ποικιλία από υπαίθρια καφενεία, μπάρ και εστιατόρια, κάνουν την Ιεράπετρα ιδανικό τόπο για να ξεκουραστεί κανείς, απολαμβάνοντας το φαγητό και τον τόπο του, ή να κάνει τις βόλτες του.



Οι βραβευμένες παραλίες της Ιεράπετρας........

Ανατολικά και δυτικά της πόλης, πάνω σε μια από τις μεγαλύτερες σε εκταση παραλίες της Κρήτης, θα ανακαλύψετε μια ατέλειωτη σειρά από αμμουδιές με βαθυγάλανα κρυστάλλινα νερά, πολύ μακριά από τις βιομηχανικές περιοχές και τις ρότες των πλοίων! Σε όλες τις μεγάλες παραλίες, από το Μύρτο ως το Μακρύ Γιαλό, απονέμονται κάθε χρόνο διεθνείς Γαλάζιες Σημαίες!

ΜΥΡΤΟΣ

ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΣ


Το νησάκι "Χρυσή" ή "Γαϊδουρονήσι "
Γραφικό, ακατοίκητο, κατάφυτο από κέδρους με χρυσές αμμουδιές και το εκκλησάκι του Αη Νικόλα. Ιδανικό για ξεκούραση, μπάνιο, ηλιοθεραπεία και με την εξυπηρέτηση του Δημοτικού Τουριστικού Περιπτέρου, απέχει μόνο 8 μίλια από το λιμάνι της Ιεράπετρας (με συχνά δρομολόγια πλοιαρίων).
Η Ιεράπετρα είναι ιδανική αφετηρία για ημερήσιες εκδρομές στα πανέμορφα γραφικά ορεινά και παραθαλάσσια χωριά της επαρχίας. Από το δάσος του Σελάκανου στις Μάλλες, μέχρι κάτω στην παραλία, από το Μύρτος και τη Γρά Λυγιά στα δυτικά μέχρι το Κουτσουνάρι, τα Φέρμα και το Μακρύγιαλο στα ανατολικά ανακαλύψτε τα χωριά Ανατολή, Καλαμαύκα, Ρίζα, Μουρνιές, Γδόχια, Μύθοι, Μεσελέροι, Μακρυλιά, Αη Γιάννη, Ορεινό, Σχινοκάψαλα, (Βαϊνιά), Κεντρί, Σταυρό, Πάνω και Κάτω Χωριό, Επισκοπή, Βασιλική (Χαράδρα του Χα και πρωτομινωϊκός οικισμός), Παχειά Αμμο, Καβούσι, όλα χτισμένα ανάμεσα σε ελαιώνες, πεύκα, αμυγδαλιές, γάργαρα νερά και πυκνή βλάστηση. Εκεί θα γευθείτε πεντανόστιμες τοπικές λιχουδιές και θα γνωρίσετε από κοντά τη ξακουστή φιλοξενία του τόπου μας! 



Πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια.......

Κάθε καλοκαίρι, τα "Κύρβεια", ένα ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων, γεμίζει τις νύχτες με χορό και μουσική, ντόπια φολκλορικά και ποπ συγκροτήματα, συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις Κρητικών χειροτεχνημάτων.
Το Φεστιβάλ κλείνει πάντα με μια μεγάλη γιορτή, όπου όλοι τραγουδούν και χορεύουν στους δρόμους της παλιάς πόλης!
Παραδοσιακά πανηγύρια με άφθονη ρακή και μεζέδες, γίνονται όλο το χρόνο, σε πολλά χωριά της περιοχής.!



Φαγητό και διασκέδαση .........

Η Ιεράπετρα φημίζεται και για τη νοστιμότατη κουζίνα της, που έχει σαν βάση το λάδι και τον πλούτο των οπωροκηπευτικών και κτηνοτροφικών της προϊόντων.
Η βραστή γίδα, οι μυζηθρόπιτες, τα ντόπια ντολμαδάκια, η στάκα, οι κολοκυθοκορφάδες και τα ολόφρεσκα ψάρια του Λυβικού, μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους είναι μερικές από τις νοστιμιές που μπορείτε να γευθείτε στην πόλη αλλά και σε όλη την περιοχή της Ιεράπετρας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............