ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Τα παιδιά θα φορέσουν και πάλι το αγαπημένο τους μαγιό και θα ξεχυθούν στις παραλίες, για να απολαύσουν ήλιο, θάλασσα, παιχνίδι. Για να τους εξασφαλίσετε χαρούμενες και διασκεδαστικές στιγμές, σας έχουμε κάποιες μικρές, αλλά έξυπνες ιδέες, που θα τα κρατήσουν απασχολημένα.




Ένα είναι βέβαιο! Σχεδόν όλα τα παιδιά αγαπούν τη θάλασσα και περιμένουν πως και πως να πάνε στην παραλία να κολυμπήσουν και να χαρούν το καλοκαιράκι. Γιατί καλοκαίρι χωρίς βόλτα στη θάλασσα δεν γίνεται! Όμως, είναι παιδιά και ως γνωστόν τα παιδιά μπορεί να βαρεθούν γρήγορα, αν κάτι ενδιαφέρον δεν τα κρατήσει απασχολημένα και έτσι είναι πολύ πιθανό να ακούσετε “Έλααααα μπαμπά, πάμε να φύγουμε, θέλω να πάμε σπίτι” ή τα πιο μικρά να αρχίσουν να κλαίνε και να γκρινιάζουν, προκαλώντας... τα νεύρα σας. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, θα χρειαστείτε μεγάλα μέσα και ιδέες! Σκεφτείτε πόσο πιο απλά θα είναι τα πράγματα, αν προτείνετε εξαρχής στο παιδί σας να ασχοληθεί με ενδιαφέροντα και δημιουργικά παιχνίδια στην άμμο.



Το πρώτο βήμα είναι να πάρετε όλα τα αντηλιακά μέτρα προστασίας -αντηλιακό υψηλού δείκτη σε πρόσωπο και σώμα, γυαλιά, καπέλο και μπλουζάκι για τα πιο μικρά- και στη συνέχεια να τους δώσετε την ευκαιρία να διασκεδάσουν παρέα με άλλα παιδάκια ή με τη δική σας συντροφιά και βοήθεια. Επιλέξτε παραλίες με άμμο ή μικρό χαλικάκι, για να μπορούν να κάθονται και να παίζουν άνετα τα παιχνίδια τους και απολαύστε παιχνίδια στην παραλία μαζί με τα αγγελούδια σας.



Τα κουβαδάκια σου και... σ' αυτήν την παραλία
Το παιχνίδι με κουβαδάκια είναι η πιο συνήθης απασχόληση των παιδιών στην παραλία, κυρίως των μικρότερων που λατρεύουν να σκάβουν και να φτυαρίζουν την άμμο, να κουβαλάνε από τη θάλασσα νερό και να φτιάχνουν το δικό τους πυργάκι. Σετ κουβαδάκια θα βρείτε σε πολλά μεγέθη και σχέδια, από τα απλά κουβαδάκια και ποτιστηράκια μέχρι φορτηγάκια και μικρά καροτσάκια, ενώ ο εξοπλισμός του σετ έχει εμπλουτιστεί πλέον με τόσα εργαλεία, που το παιδί μπορεί να κατασκευάσει ό,τι φανταστεί.



Γλυπτά στην άμμο
Βοηθήστε το παιδί να φτιάξει τα δικά του ευφάνταστα γλυπτά πάνω στην άμμο. Με τα κουβαδάκια θα μπορέσει να μεταφέρει νερό από τη θάλασσα, ενώ μικρά ξυλάκια που θα βρει στην αμμουδιά, βοτσαλάκια και κοχύλια θα του χρησιμεύσουν για να στολίσει τις δημιουργίες του. Φυσικά τα χέρια του θα δώσουν σχήμα στο γλυπτό του! Εσείς μπορείτε να το βοηθήστε να φτιάξει ένα μικρό κάστρο, χελώνες, ψαράκια, κ.λπ.




Θαλασσινά κοσμήματα
Μια ιδέα που θα ενθουσιάσει κυρίως τα κοριτσάκια. Περπατήστε μαζί στην παραλία και αναζητήστε κοχύλια, πετραδάκια και λεπτά φύκια, για να τα δέσετε σε ένα κορδόνι και να φτιάξετε χειροποίητα και μοναδικά βραχιόλια ή κολιέ που θα κοσμήσουν τα χέρια και το λαιμό.


Σχέδια στην άμμο
Ψάξτε στην παραλία για μια μακριά ξύλινη βέργα και δώστε την στα παιδιά να σχεδιάσουν στην άμμο ευφάνταστες εικόνες. Χελώνες και γοργόνες, καράβια, σπιτάκια, ζώα και πουλιά, πραγματικά ό,τι τους έρχεται στο μυαλό. Μπορούν επίσης να ψάξουν για κοχύλια, σπάνια βότσαλα, φύκια, αστερίες και ξυλάκια, για να τα προσθέσουν στα σχέδιά τους και να δημιουργήσουν πιο “ζωντανές” εικόνες. Μην ξεχάστε να αποθανατίστε με τη φωτογραφική σας μηχανή τις δημιουργίες τους!




Ποιος θα γεμίσει πιο γρήγορα τον κουβά
Το παιχνίδι αυτό παίζεται τουλάχιστον με 2 άτομα. Τοποθετήστε ο καθένας το κουβαδάκι του σε κάποια απόσταση (περίπου 2 - 3 μέτρων) από την ακροθαλασσιά, τόση ώστε να μη χρειάζεται να κάνετε ολόκληρο δρομολόγιο από τη θάλασσα μέχρι το κουβαδάκι, αλλά ούτε να είναι και πολύ κοντά. Στόχος του παιχνιδιού είναι να βγει νικητής εκείνος που θα καταφέρει να γεμίσει πρώτος το κουβαδάκι του με νερό, το οποίο θα κουβαλήσει με τα χέρια του από τη θάλασσα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............