ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Οι Σητειακοί πρωταγωνιστές της Επανάστασης του 1897 παρουσιάζεται στην έκθεση του του ΔΟΚΑΣ και του Δήμου Σητείας που φιλοξενεί αυτές τις μέρες το Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου. Η έκθεση που μετά τη Συκιά και το Μακρύ Γιαλό, επισκέπτεται το Δημοτικό διαμέρισμα Ιτάνου. Την παρουσίαση της έκανε ο Εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Τσικαλάκης, ενώ μαθητές του δημοτικού σχολείου του Παλαικάστρου διάβασαν τα βιογραφικά κάποιων από τους αγωνιστές.

Στην παρουσίαση το βράδυ της Τρίτης παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαικάστρου κ. Ξυπολιτάκη η πρόεδρος των φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Παλαικάστρου κ. Ανωγιαννάκη και πολλοί γονείς μαθητών του σχολείου αλλά και άλλοι φίλοι της τοπικής μας ιστορίας.
Τέλος, η παρουσίαση έκλεισε με μια μουσική παράσταση από το Γιώργη Τσαντάκη διαφορετική από τις άλλες μουσικές βραδιές, που ικανοποίησε το φιλόμουσο κοινό του Παλαικάστρου.
Σημαντική ήταν η βοήθεια για την οργάνωση της βραδιά, του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Παλαικάστρου κ. Μανώλη Κοντογιαννάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία της τοπικής ιστορίας, στόχο που έχουν βάλει να εφαρμόσουν στο πρόγραμμα του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............