ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΡΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΡΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ο έκτος κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων με τη θεματική ενότητα «Υγρότοποι της Κρήτης, Μεταφέρω το μήνυμα της προστασίας τους» διοργανώνεται από το σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», την ομάδα «Νηπιαγωγώντας» του Συλλόγου σε συνεργασία με τη WWF Ελλάς.


Στις συναντήσεις αυτές οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν τις γνώσεις και την ανάλογη υποστήριξη, προκειμένου να εντάξουν ανάλογες θεματικές ενότητες στα διδακτικά αντικείμενα της Ευέλικτης Ζώνης, της Μελέτης Περιβάλλοντος, της Γεωγραφίας και των Φυσικών Επιστημών παροτρύνοντας και ευαισθητοποιώντας τα παιδιά να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση. Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει αύριο, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα και περιλαμβάνει σεμινάριο με θέμα «Υγρότοποι της Κρήτης- μεταφέρω το μήνυμα της προστασίας του», που έχει θεωρητικό και πρακτικό μέρος.




Εισηγήτρια είναι η Μαρία Νοϊδου, Συντονίστρια Εθελοντικών Δράσεων Προγράμματος « Προστασίας νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδος».


Η δράση θα γίνει την Αίθουσα 28ου και 57ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου Οδός Παπαγιάννη Σκουλά 10. Τηλ. 2810250261)




Θεωρητικό μέρος: Μαθαίνουμε για τις υγροτοπικές περιοχές, για τη σημασία τους.

Θα ακολουθήσει, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου η ολοήμερη επίσκεψη μελέτης, το βιωματικό σεμινάριο στις εκβολές του Αποσελέμη, τον υγρότοπο του ποταμού Μαλίων, τον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων, τον παλιό οικισμό, τον Άγιο Νικόλαο, τις Αλυκές Ελούντας, τη Σπιναλόγκα και την Πλάκα. Τα έξοδα μεταφοράς θα καλύψει ο Σύλλογος για ομάδα 50 ατόμων. Η ώρα αναχώρησης από Ανάληψη Ηρακλείου είναι 8 το πρωί του Σαββάτου και επιστροφή στις 8 το βράδυ. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6972335173 Παπαδημητράκη Ευαγγελία, 6973834196 Διαμαντούλη Έφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............