Η 1η ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η 1η ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει στην 1η πεζοπορία του 2014 στο οροπέδιο του Στρούμπουλα την Κυριακή 5 Ιανουαρίου. Οι ώρες πορείας είναι 5 και η αναχώρηση θα γίνει από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας στις 8.00πμ



Ξεκινάμε από την Τύλισο (1.45μμ ). Ακολουθούμε χωματόδρομο και στην συνέχεια μονοπάτι με ήπια κλίση και ανεβαίνουμε στο οροπέδιο του Στρούμπουλα (445μ). Καθ'ολην την διάρκεια της ανάβασης βλέπουμε το πανέμορφο Μαλεβίζι στα πόδια μας.

Από το κλασικό μονοπάτι ανεβαίνουμε στην κορυφή του Στρούμπουλα (790μ). Προσκυνούμε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και απολαμβάνουμε τη μοναδική θέα. Μπροστά μας το Μαλεβίζι, η πόλη και ο κόλπος του Ηρακλείου, το φαράγγι του Αλμυρού, το δάσος της Κέρης, η νήσος Ντία, ο Γιούχτας, στο βάθος τα Λασιθιώτικα Όρη και δυτικά ο Ψηλορείτης.
Βαδίζουμε για λίγο στην κορυφογραμμή με πορεία δυτική και στην συνέχεια ακολουθώντας βορεινό μονοπάτι, κατεβαίνουμε στην παλιά εθνική (450μ)


Πληροφορίες – εγγραφές: Δευτέρα-Παρασκευή στο τηλ. 2810- 344588, στο γραφείο του Ομίλου Αβέρωφ 25 και στην ιστοσελίδα pezoporikos.gr όπου υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............