ΚΑΤΩ ΣΤΑΛΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΩ ΣΤΑΛΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ


 

 Ο παραθαλάσσιος οικισμός Κάτω Σταλός απέχει μόλις 8 χλμ. από τα Χανιά. Έχει αναπτυχθεί κατά μήκος της παραλιακής και τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα πολύβουο στέκι του βόρειου άξονα των Χανίων. Συγκεκριμένα βρίσκεται μετά το Γαλατά και διαθέτει όμορφη και πολύ καθαρή παραλία, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η εκτεταμένη αμμουδιά. 



 Έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διακρίνεται για την πολύ καλή οργάνωσή της. Στην περιοχή λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, εστιατόρια, beach bars και εμπορικά καταστήματα κάθε είδους. Τα περισσότερα θα τα βρείτε κατά μήκος της παραλιακής οδού και στους κάθετους προς αυτή δρόμους.

 


 Σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου και 150 μέτρα ψηλότερα, είναι κτισμένος ο οικισμός Πάνω Σταλός. Πρόκειται για μικρό παραδοσιακό χωριό που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τη γραφική όψη. Οι φυσικοί ανάγλυφοι λόφοι δημιουργούν πρωτότυπα σχήματα που σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική συνθέτουν τη μοναδικότητα του τόπου. Κι εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία και εστιατόρια στα οποία θα δοκιμάσετε τις μοναδικές γεύσεις της Κρητικής κουζίνας.







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............