Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΙΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΙΑ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Ο  Γιώργος Παλαιάκης 95 χρονών σήμερα με καταγωγή από τη Ρογδια Νομού Ηρακλείου, τυχαίνει να είναι χωριανός μου και να διατηρεί εδω και χρόνια το μοναδικό περίπτερο του χωριού. Πρίν απο 2 χρόνια ήρθα σε επαφή με την γραμματεία του πολιτιστικού συλλόγου κα. Κατερίνα Δαμιανάκη και κανονίστηκε μια συνέντευξη μαζ ίτου.

Το παράπονο του για την μή... αναγνώριση του απο τους τοπικούς φορείς ήταν έντονο αλλά και η αξιοπρέπεια του ακόμα πιο εμφανή. Ευτυχώς λίγο μετά την συνέντευξη ο Δήμος Μαλεβιζίου και ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τον βράβευσαν ώς τον τελευταίο εν ζωή ήρωα του Αλβανικού πολέμου.  Ο Γιώργος Παλαιάκης  είναι γιος του Ηλία Ιωάννου Παλαιάκη, ο οποίος ήταν στρατιώτης και παρασημοφορήθηκε μάλιστα με το επίχρυσο μετάλλιο. Πολέμησε στους  Βαλκανικούς πολέμους και στη συνέχεια έλαβε μέρος στη μικρασιαστική εκστρατεία. Για την πατρίδα πολέμησε ο πατέρας, για την πατρίδα και ο γιος. Στην πρώτη γραμμή της Αλβανίας κατά τη διάρκεια του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου και στη Μάχη της Κρήτης.


Ο Γιώργος Παλαιάκης γεννήθηκε στις 5 Μαΐου του 1918. Παρουσιάστηκε στη ΣΕΑΠ στις 18 Οκτωβρίου του 1939 και υπηρέτησε στο Πυροβολικό στο 43ο Σύνταγμα Πεζικού Κρήτη.  Χαρακτηριστική ήταν η αφήγηση του όταν όπως λέει τον μετέφεραν στο Πανάνειο ∆ημοτικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 30 Μαΐου του 1941 αφού σκότωσε τον τελευταίο Γερμανό αλεξιπτωτιστή που έπεσε στο Ηράκλειο στο ύψος των Καμινίων στο Ηράκλειο , όπου και οι ριπές των Γερμανών τον πέτυχαν στο κεφάλι, και μάλλον σώθηκε μάλλον από θαύμα  
Από το στρατό ο κ. Παλαιάκης απολύθηκε στις 29 Γενάρη του 1945. 

ν

αΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............