ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΖΑΓΚΑΡΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΖΑΓΚΑΡΗΣ

 Σπύρος Χαιρέτης με καταγωγή απο το Καμάρι του Νομού Ηρακλείου ήταν τσαγκάρης στο επάγγελμα για πολλά χρόνια, και διατηρούσε το μικρό του κατάστημα δίπλα στην Αρμένικη εκκλησία στην περιοχή καμαράκι στο Ηράκλειο Κρήτης. Καλλιτέχνης στο να μπαλώνει παπούτσια, να πιάνει ένα κομμάτι  δέρμα και  με το καλαπόδι να το κάνει στιβάνι, μπότα.
Τον θυμάμε μικρός να πηγαίνω με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου και να τον βέλπω χωμένο μπροστά στον πάγκο του ανάμεσα σε δέρματα και κόλλες, φορώντας την ποδιά του.


Ο Σπύρος Χαιρέτης συνταξιούχος όπως είπαμε παραπάνω βρήκε πλέον περισσότερο χρόνο για να ασχοληθεί πιο ενεργά με το μεράκι του που δεν είναι άλλο απο την ζωγραφική και την ξυλογλυπτική.
Ενας ανήσυχος Άνθρωπος ήταν πάντα, και τα χέρια του πάντα δούλευαν απο τις εντολές που έστελνε το μυαλό του και η ματιά του.
Ζωγράφισε πάνω σε πέτρα, σκάλισε κορμούς δέντρων, έγραψε ποίηση, διάβασε πολλά βιβλία και έμαθε Ιταλικά. Γερός και δυνατός ακόμα κοντά στα 80 του χρόνια συνεχίζει να αγωνίζεται και να εκπλήσει τον κόσμο και τους φίλους του με τις δημιουργίες του.




Στις φωτογραφίες τον βλέπετε δίπλα στο τζάκι του, και στην έκθεση που συμμετείχε στο χωριό Αρχάνες του Νομού Ηρακλείου.

Επιμέλεια / φωτογραφίες - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............