ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ

Πλούσιο το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Φαιστού και αυτό το Σαββατοκύριακο. Η αρχή γίνεται σήμερα Πέμπτη, όπου ο Π.Σ. Πόμπιας έχει ετοιμάσει στην κεντρική πλατεία του χωριού μια τεράστια ψησταριά, ενώ με αφορμή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης θα παρασκευάσουν το παραδοσιακό γλυκό της Αποκριάς το Τζουλαμά. Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το 3ο παιδικό καρναβάλι στο Δήμο Φαιστού. Ο θεσμός που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία, διοργανώνεται και φέτος από το Δήμο Φαιστού σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Μοιρών. Το 3ο καρναβάλι για παιδιά αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με τη Δημοτική κοινότητα Μοιρών απευθύνουν κάλεσμα, στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, τις ομάδες εθελοντών, καθώς και σε κάθε σχολείο, να φτιάξουν την ομάδα τους και να συμμετέχουν στη παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό δρόμο, μπροστά από το Δημαρχείο στις Μοίρες. Ακολούθως, με τη λήξη της παρέλασης, θα υπάρξει η διεξαγωγή παιδικού κυνηγιού στην πλατεία Ομονοίας, με πολλές εκπλήξεις για τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν. Τη  διοργάνωση έχει αναλάβει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 1ου Δ.Σ. Μοιρών, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.
Επίσης την Κυριακή το πρωί ο Π.Σ. Τυμπακίου διοργανώνει «κυνήγι κρυμμένου Θησαυρού», με πολύ μουσική, δράση, και πολλές εκπλήξεις, για τους συμμετέχοντες, στην κεντρική πλατεία Τυμπακίου.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα με αποκορύφωμα την Κυριακή 2 Μαρτίου, όπου θα διεξαχθεί το 4ο μεγάλο Καρναβάλι του Δήμου Φαιστού στο Τυμπάκι με ώρα έναρξης 2:00 το μεσημέρι. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου που μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση του Νότου.
Ακολουθεί την ίδια μέρα το απόγευμα το 36ο Βραδινό Καρναβάλι στην Πόμπια και στη συνέχεια το παραδοσιακό γλέντι με το γαϊτανάκι, με ώρα έναρξης 18.00 μμ. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας.
Τέλος, την Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τα παραδοσιακά κούλουμα με Σαρακοστιανά εδέσματα σε Πόμπια και Σίβα. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας και Σίβα. Να σημειωθεί πως όλες οι εκδηλώσεις της αποκριάς τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.
Σε δηλώσεις τους, τόσο η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φασομυτάκης  προσκαλούν τους δημότες, να συμμετέχουν στις πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φαιστού, να φτιάξουν ομάδες με σκοπό να διασκεδάσουν και να φορέσουν την καλύτερη τους διάθεση, έχοντας εφόδια το κέφι για ψυχαγωγία, να ξεφαντώσουν μαζί με τα παιδιά τους, γιατί φέτος οι εκδηλώσεις  της Αποκριάς, είναι αφιερωμένες στα παιδιά. Μεγάλα και μικρά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............