Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



Με κάγκελα πραγματοποιήθηκε και φέτος η παρέλαση στο Ηράκλειο για τον εορτασμό της εθνικής επειτείου της 25ης Μαρτίου.

Κάγκελα είχαν τοποθετηθεί από νωρίς το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, γύρω από το Άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη όπου έγινε κατάθεση στεφάνων και κατά μήκος της διαδρομής από όπου θα περάσει η παρέλαση. Την κυβέρνηση στο Ηράκλειο εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.






Στις 11 παρά τέταρτο πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δ/ντης του 57ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου κ.Μαρκόπουλος Παναγιώτης .



Στις 11.30 έγινε η τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους εκπρόσωπους των τοπικών αρχών και φορέων.

Στις 12 το μεσημέρι η παρέλαση η πορεία της οποία είναι: κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας από το ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά,.






Παρέλασαν τα ακόλουθα τμήματα: της Φιλαρμονικής του Δήμου, Των Αναπήρων Πολέμου-Παλαιών Πολεμιστών, της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου «Η Σμύρνη», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Βενιζελείου Νοσοκομείου, του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού « Ο Αετογιάννης», του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.



















































































































































































































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............