ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


 

Είναι το μοναδικό Στάδιο της πόλης του Ηρακλείου. βρίσκεται στην ενετική τάφρο στο ευθύγραμμο τμήμα των τειχών, ανάμεσα στους προμαχώνες Παντοκράτωρα και Βηθλεέμ.


Το Ε.Α.Κ. «Ελευθερίας» Ηρακλείου είναι ουσιαστικά η «ΚΑΡΔΙΑ» και το «ΣΠΙΤΙ» του στίβου της Κρήτης, αφού σε αυτό γυμνάζονται εκατοντάδες παιδιά και συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα αποτελεί το κέντρο έκφρασης του οργανωμένου αγωνιστικού σωματειακού αθλητισμού της Κρήτης, με τις περισσότερες επίσημες διοργανώσεις στίβου κάθε χρόνο από κάθε άλλο στάδιο της Ελλάδας, αφού σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο διεξάγονται σε αυτό αγώνες στίβου. 


 

Επίσης, εκτός από τους αθλητές των σωματείων στίβου του Ηρακλείου, γυμνάζονται καθημερινά και όλοι οι φοιτητές – αθλητές στίβου των σωματείων της Κρήτης που σπουδάζουν στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά και οι αθλητές των ΑΜΕΑ και φυσικά υπάρχει και ωράριο για τη χρήση του από τους συμπολίτες μας στα πλαίσια του λαϊκού - μαζικού αθλητισμού.
Το στάδιο «Ελευθερίας», εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, από τον Κλασικό Αθλητισμό, αφού είναι ουσιαστικά το «ΜΟΝΑΔΙΚΟ» στάδιο στίβου στο Ηράκλειο με ελεύθερη πρόσβαση για όλα τα αγωνίσματα του στίβου, που εξελίσσονται τόσο στο χλοοτάπητα όσο και στον ελαστικό τάπητα.



Πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Στάδιο έχουν φιλοξενηθεί σχολικοί αγώνες, αναπτυξιακοί αγώνες στίβου, διασυλλογικά πρωταθλήματα, 






Η φωτογραφίες που ακολουθούν είναι  στα «Χεντέκια», Σημερινό Στάδιο Ελευθερίας, τόπος ιστορικά ποδοσφαιρικός με την  Άμιλλα, την πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που ιδρύθηκε επίσημα στο Ηράκλειο το 1911 από το γιατρό Μιχάλη Γερωνυμάκη που αποτελούσε  «έδρα» ποδοσφαιρική της εποχής αφού φιλοξένησε πολλές από τις  ομάδες της πόλης που ακολούθησαν.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............