ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ... - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ...

Παρουσιάζεται σήμερα Τρίτη 29 Απριλίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Ανδρόγεω, του Δήμου Ηρακλείου το βιβλίο του κ. Αντώνη Σανουδάκη – Σανούδου "Τα Ματωμένα Χρόνια" Μιχάλης Σαμαρίτης, Καπετάνιος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Κρήτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Μανώλης Δαφερμάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανώλης Χαλκιαδάκης, μεταδιδάκτωρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης. Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζει ο δικηγόρος Θοδωρής Τερζάκης Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ντίνος Κωνσταντόπουλος Πλαισιώνουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους οι μουσικοί Γιάννης Παξιμαδάκης & Βαγγέλης Συλιγάρδος.



Ίσως όλα αυτά και πολλά άλλα, συνειδητά και υποσυνείδητα, κυρίως, όμως, το επιστημονικό μου χρέος του ιστορικού φιλολόγου, με ώθησαν πριν από τριαντά εφτά χρόνια να ασχοληθώ με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης είτε με μελέτες είτε με την καταγραφή των απομνημονευμάτων των επιζώντων πρωταγωνιστών της Αντίστασης. Ήδη, με την παρούσα έκδοση ολοκληρώνονται τριάντα μαρτυρίες, πολύτιμες πηγές για τη συγγραφή της ιστορίας της περιόδου. Τον καπετάν Μιχάλη Σαμαρίτη τον συνάντησα πρώτη φορά στο Ηράκλειο, ενώ ακόμα υπηρετούσα ως καθηγητής στο Ρέθυμνο και όπως ο Γιώργης Δαφέρμος και ο Νικόδημος Κριτσωτάκης με χαιρέτησαν, λέγοντάς μου «Κωστή, ίντα κάνεις, έχομε χρόνια να συναντηθούμε. Από την Κατοχή». Νόμιζαν πως ήμουν ο πατέρας μου......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............