4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

4o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Tο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 4 Απριλίου και ώρα 10:00-15:00 και το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 10:00-16:25 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου. Διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Αν. Κρήτης της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.
Ο βασικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία. Επίσης, δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Το Πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ στο Ηράκλειο περιλαμβάνει:
  • Έκθεση και παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ.
  • Εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες:
    • Από τους πολυπλέκτες και τα δένδρα στις μνήμες και τους επεξεργαστές: το Εργαστήριο Ψηφιακής Σχεδίασης του Πανεπιστημίου Κρήτης συναντά τους μαθητές με έκθεση, εργαστήριο (εκπαιδευτής: Γιώργος Καλοκαιρινός) και ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανόλη Κατεβαίνη.
    • Arduino: Δημιουργικά Ηλεκτρονικά. Εκπαιδευτές: Χαρίτων Αντώνιος, Jann Krusse (Εργαστήριο).
    • Ψηφιακές καινοτομίες: Εκτυπωτές 3d. Ομάδα τοLabάκι (Έκθεση).
    • Πληροφορική χωρίς Υπολογιστές: ομαδικά παιχνίδια για μαθητές Δημοτικού & Γυμνασίου (Εργαστήριο). Εκπαιδευτές: Νίκος Ψαρουδάκης, Γιάννης Χαλκιαδάκης (Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου).
    • Προβολή ταινίας «Terms and Conditions May Apply» (Ελληνικοί υπότιτλοι): Τι μαθαίνουν οι εταιρίες και οι κυβερνήσεις για εμάς από το Internet και τα κινητά τηλέφωνα και τι μπορούμε εμείς να κάνουμε γι’ αυτό.
    • Προβολή μαθητικών ταινιών για παιδιά και Νέους από το Φεστιβάλ Ολυμπίας και την Camera Zizanio.
  • Ζωντανή παρουσίαση μαθητικών έργων από άλλες πόλεις.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε).
Η εκδήλωση στην πόλη του Ηρακλείου πραγματοποιείται με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης (Europe Direct) και του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης και Αρωγούς την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Ηρακλείου και Π.Ε Λασιθίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............