7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

7 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Μπορεί να φταίω εγώ, όταν σκέφτομαι πως το Πάσχα φέτος έφτασε χωρίς να το καταλάβουμε καλά καλά. Μπορεί να φταίει που ακόμα δεν ξεστόλισα από τα Χριστούγεννα 


Γεγονός είναι πάντως πως έφτασε ο καιρός για λίγη ξεκούραση. Αν έχετε χωριό σαν κι εμένα θα επιστρέψετε εκεί έστω και για λίγο. Αυτό συνήθως συνεπάγεται αφόρητη βαρεμάρα για πολλούς. Ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσετε αυτές τις μέρες των διακοπών με πράγματα περισσότερο ουσιώδη από την αδιάκοπη ενασχόληση με τα social media (φυσικά και θα ανεβάσετε στο instagram το αρνί και τα πασχαλινά αβγά, μην ανησυχείτε).



Να λοιπόν μερικές δικές μου προτάσεις για το πώς να περάσετε αυτό το Πάσχα.

1. Ύπνος
Αν πέθανες στο διάβασμα στην εξεταστική (λέμε τώρα) τώρα ήρθε η ώρα να πεθάνεις και στον ύπνο! Ακόμα κι αν δε διάβασες, οι γονείς σου δεν το ξέρουν. Βάλε μια ταμπελίτσα “do not disturb” έξω από το δωμάτιο και κλαψούρισε σε όλους για το πόσο ξενύχτησες τις τελευταίες βδομάδες πάνω από τα ογκώδη σου συγγράματα. Είμαστε μαζί σου κι όλοι ενάντια στο φασισμό του πρωινού ξυπνήματος!

2. Περίπατοι στην εξοχή
Έλα τώρα μεταξύ μας, δε σιχάθηκες το αστικό τοπίο; Βγες έξω πουλάκι μου να μυρίσεις ξανά χορτάρι, μπορεί να σου έρθει κι η ξαφνική ανάγκη να βοσκήσεις κιόλας (μεταξύ μας καλύτερο από το σούπερ τζανκ-φουντ-ο-ενισχυμένο σου διαιτολόγιο μακριά από τα μαμαδίστικα φαγητά). Οπωσδήποτε όμως περπάτησε. Η φύση ανθίζει, τα πουλάκια κελαηδούν, έχεις την ευκαιρία μετά από καιρό να έρθεις κοντά με το φυσικό σου περιβάλλον και να εκτιμήσεις αυτή την ευχάριστη «ησυχία». Το πικνίκ είναι in, να κι άλλο κίνητρο.


3. Επαναφορά (???) στη γυμναστική
Μήπως ο καναπές έγινε δεύτερο δέρμα σου τώρα που διάβαζες κακόμοιρο; Αχ σε νιώθω, είναι η φάση που σκέφτεσαι «δεν προλαβαίνω να βγάλω την ύλη, δεν μπορώ να χάσω χρόνο ούτε στην κάλυψη βασικών αναγκών, κοιλιά σταμάτα να γουργουρίζεις». Προφανώς η εύκολη λύση είναι αυτή του delivery – ε δε βγαίνεις τόσες μέρες, λεφτά θα σου έχουν μείνει λογικά- και το δεδομένο αποτέλεσμα είναι η σαπιοποίησή σου. Μπράβο μικρή μου μπάλα, ώρα τώρα να αφήσεις τα σάπια (κυριολεκτικά) και να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία να γίνει σέξι ως το καλοκαίρι, ξέρεις, μιλάω για την κλασική φρενίτιδα που μας πιάνει κατά βάση εμάς τις κοπέλες γύρω στο Πάσχα να γίνουμε Ανδριάνες Λίμες (και μένουμε με τις λίμες του μανικιούρ φυσικά). Σοβαρά όμως, μήπως ο καιρός σου ψιθυρίζει «βγες έξω, τρέξε, κάνε ποδήλατο, κουνήσουουουου» κι εσύ τον αγνοείς επιδεικτικά;


4. Αναθέρμανση των οικογενειακών δεσμών
Έχω να δω τους δικούς μου πολύύύ καιρό. Ντάξει, φταίω, είμαι γαϊδούρα που δεν κουνάω ένα σ-κ τον κώλο μου να πάω να τους δω, αλλά μεταξύ μας βαριέμαι το πήγαινε-έλα 3 ώρες με το κτελ. Τώρα λοιπόν που οι μέρες το επιβάλλουν, σου συστήνω να αξιοποιήσεις κι εσύ σαν κι εμένα στο έπακρο αυτό το μικρό διάστημα για να συσφίξεις τις σχέσεις με τους δικούς σου. Άκου τον μπαμπά να σου πιπιλίζει τα αυτιά με τα πολιτικο-οικονομικά της χώρας, μίλα με τη μαμά για φαγητό και τη νέα της ανακάλυψη στο κομμάτι της τεχνολογίας (έμαθε να μπαίνει στο facebook μόνη της, ΓΙΕΕΕΕ) και γενικά απόλαυσε αυτό το μικρό γλυκό θέατρο του παραλόγου που είμαι σίγουρη κι εσύ βιώνεις με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Ελληνική οικογένεια είναι αυτή, αξεπέραστη.


5. Διάβασμα
Όχι βέβαια, μην τολμήσεις να πάρεις μαζί σου το χαριτωμένο σύγγραμμα των 700 σελίδων που ξέρεις ότι δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις μέχρι τον Ιούνιο. ΟΧΙ. Το ξέρεις ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον. Τσάμπα θα το βάλεις στη βαλίτσα και θα σου φύγει η μέση. Αντ’ αυτού, πάρε εκείνη τη νουβέλα-τη συλλογή ποιημάτων-το αστυνομικό που όλο βλέπεις στο κομοδίνο ξεχασμένο και τελικά ποτέ δεν ολοκλήρωσες γιατί «πρέπει να διαβάσεις για την εξεταστική, δεν έχεις χρόνο για άλλα βιβλία». Νομίζω ότι ακριβώς τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το θυμηθείς. Τώρα που μπορείς να εκτιμάς τι πάει να πει να έχεις την επιλογή αυτού που διαβάζεις (όσο κι αν λατρεύω την Ψυχοπαθολογία, συγνώμη αλλά υπό την πίεση του χρόνου της κατέβασα τρελά καντήλια).


6. Κοινωνικοποίηση
Τόσες μέρες σε βαρέθηκαν οι τοίχοι του σπιτιού σου. Ε καιρός είναι να θυμηθείς λίγο τις μούρες των φίλων σου. Η επιστροφή στη βάση σου δίνει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα: να βρεθείς για λίγες μέρες σε ένα μέρος άσχετο με την πόλη που σπουδάζεις, να δεις μετά από καιρό φίλους και γνωστούς, να θυμηθείς ότι είχες κι άλλη ζωή πριν τις σπουδές σου και αυτή η ανάμνηση (εύχομαι) να είναι θετική. Αλλαγή σκηνικών με κύριο γνώμονα το να δεις λίγο ΚΟΣΜΟ, όχι άλλες τεράστιες σελίδες και ντουβάρια. Ξεσάλωσε, αλήτεψε, πάρε τα φιλαράκια και γίνετε μαζί λίγο πάλι λυκειόπαιδα. Τι πιο αναζωογονητικό; :)


7. Φαγητό μέχρι τελικής πτώσης
Αρνιά κοκορέτσια μαγειρίτσα αυγά. Με μια ανάσα. Συν για εμάς τους γλυκατζήδες τσουρέκι, κουλούρια και πασχαλινό σοκολατένιο αυγό με τον Τουίτι πάνω. Νομίζω ότι το Πάσχα είναι η ιδανική περίοδος να βρίσκεσαι με κόσμο που ξέρει να μαγειρεύει, το κάνει σε τρελούς ρυθμούς και καλεί και πολύ κόσμο σπίτι σε σημείο που τα περισσεύματα είναι αμυθήτου αξίας. Καλή χώνεψη.


Αντε και καλό Πάσχα!

www.neopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............