ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΒΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΒΑ



Mε αφετηρία τη λίμνη, ξεκινήστε το μονοπάτι το οποίο σας οδηγεί στο φαράγγι του Αγίου Νικολάου όπου θα σας εντυπωσιάσουν οι καταρράκτες και το πράσινο τοπίο.





Το μονοπάτι συνδέεται με το Ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε4, είναι σχετικά εύκολο στη διάβαση και σίγουρα ενδείκνυται αν θέλετε να έρθετε πιο κοντά στη φύση και να γνωρίσετε τις ομορφιές της. Ξεκινώντας από τη λίμνη του Zαρού, στη διαδρομή θα συναντήσετε το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στα 900 μέτρα περίπου.

Στα 2,5 χιλιόμετρα ξεκινά το φαράγγι το οποίο καταλήγει στο εκπληκτικό δάσος του Ρούβα. Εκεί θα βρείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και το πρινόδασος του Ρούβα ένα από τα λίγα δάση πρίνου της Ελλάδας.
Κάτω από τους πρίνους υπάρχουν ξύλινα τραπέζια και νερό, ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το κολατσιό σας και να ξεκουραστείτε για την επιστροφή σας.
Το δάσος του Ρούβα βρίσκεται σε ένα οροπέδιο στα νότια της οροσειράς του Ψηλορείτη και η οικολογική σημασία του δάσους είναι τεράστια μιας και πολλά ζώα βρίσκουν καταφύγιο εκεί. Το πρινόδασος από μεγάλα πρινάρια και οι σπάνιες ορχιδέες του νησιού αλλά και κάθε λογής δέντρο από κυπαρίσσια μέχρι πεύκα και πλατάνια δημιουργούν ένα απαράμιλλης φύσης τοπίο.
Η άνοιξη είναι ιδανική περίοδος για να περπατήσετε το φαράγγι. Το φαράγγι είναι ανοιχτό όλο το χρόνο ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες σε περιόδους βροχών η στάθμη του νερού είναι σχετικά ψηλά και αυτό δυσκολεύει την πρόσβαση, μόνο στην περίπτωση συνεχόμενης βροχής.
Η διαδρομή από τη λίμνη μέχρι το δάσος του Ρούβα μετ? επιστροφής, είναι 10 χιλιόμετρα συνολικά και θα χρειαστεί περίπου 4 ώρες για να την ολοκληρώσετε. Αξίζει όμως να το τολμήσετε.
Το υψόμετρο στην αφετηρία είναι περίπου 420 μ και στο τέλος το δάσος του Ρουβα είναι 1100μ.
Χρειάζονται ορειβατικά παπούτσια ή καλά αθλητικά για πεζοπορία.




ΠΗΓΗ:http://www.zaroslake.gr/

Post Top Ad

.............