ΑΝΕΒΑΤΑ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΑΝΕΒΑΤΑ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο γεμάτο (το κλασικό ποτηράκι που είχαν οι παππούδες για να πίνουν το ούζο τους)
  • 3 ποτήρια (απ' το ίδιο ποτήρι) χλιαρό νερό
  • 1 σφηνάκι ρακί
  • μισό φακελάκι μαγιά (ας είναι και περισσότερο)
  • λίγο αλάτι
  • αλεύρι όσο πάρει (800-900γρ)

Για τη γέμιση:
  • μισό κιλό μυζήθρα

Πώς το κάνουμε:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί.
  • Αφήνουμε την ζύμη να "ανεβεί" για 2 ώρες περίπου.
  • Ετοιμάζουμε τα ανεβατά μας ανοίγοντας τα με το χέρι και βάζοντας στη μέση τη μυζήθρα. Τα κάνουμε μπαλάκια και στη συνέχεια τα πατάμε για ν' απλώσουν. Τα κάνουμε περίπου 1 δάχτυλο στο πάχος.
  • Και τέλος βάζουμε λάδι στο τηγάνι μέχρι να σκεπαστούν μέχρι τη μέση. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.

  • Λίγα μυστικά ακόμα

    Η ζύμη δεν θα πρέπει να είναι πολύ σκληρή. Θα πρέπει να κολλάει στα χέρια μας.
    Αν βιαζόμαστε βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο στους 40-50 βαθμούς για {ν'ανέβει πιο γρήγορα}.
    Καθώς θα τα πλάθουμε για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια, βάζουμε αλεύρι (όχι πολύ όμως).
    Μόλις τα τηγανίσουμε βάζουμε χαρτί στο πιάτο για να μαζέψει τα περιττά λάδια.


    ΠΗΓΗ: http://www.sintagespareas.gr/

    Post Top Ad

    .............