ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΜΠΛΕ ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΜΠΛΕ ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 



Ταξίδι στο παρελθόν μ' ένα μπλε αστικό λεωφορείο που, από το 1960 μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, εκτελούσε δρομολόγια στην Αθήνα έκαναν οι Χανιώτες.
 Το παλιό λεωφορείο άριστα συντηρημένο, έκανε την εμφάνιση του στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πολίτες, αλλά και ξένους τουρίστες.




Το παλιό λεωφορείο μάρκας Μερσεντές εκτελούσε δρομολόγια στην Αθήνα και για λίγα χρόνια στο Αίγιο και αποτελεί μέρος της συλλογής 14 παλιών αστικών και υπεραστικών λεωφορείων που έχει στην κατοχή του και συντηρεί μαζί με τον αδελφό του, ο κ. Χάρης Λαζαρόπουλος
Το λεωφορείο είχε βρεθεί στα Χανιά, προκειμένου να φιλοξενηθεί μέσα σε αυτό έκθεση παλαιών φωτογραφιών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Χανιά.


 Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας περισσότεροι από τρεις χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από το υπαίθριο περίπτερο του «Α.Ο.Χ.» στην πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου μπροστά στην Αγορά των Χανίων. Είδαν το μουσειακό Mercedes Benz Ο322 Βιαμάξ αλλά και την έκθεση φωτογραφίας...


« Η προσπάθεια μας είναι καθαρά ιδιωτική, δεν παίρνουμε καμία απολύτως επιδότηση και στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την κληρονομιά του 1960» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Λαζαρόπουλος.
Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε το κράτος να έχει δημιουργήσει ένα εθνικό μουσείο μεταφορών ώστε, όπως είπε, να μείνει ζωντανό ένα κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδας και της ελληνικής κληρονομιάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............