Η ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΑΦΟΥΛΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΡΑΦΟΥΛΑΣ


Ο Τράφουλας (ή Τράχουλας) βρίσκεται 4km ανατολικά του Λέντα και 69km νότια της πόλης του Ηρακλείου. Είναι μια εντελώς απομονωμένη παραλία της νότιας Κρήτης, η οποία σχηματίζεται στην έξοδο ενός μικρού φαραγγιού πάνω στο Ακρωτήριο Τράφουλας ή Τράχηλας. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Βασιλιάς της Κνωσού, ο Μίνωας, έκανε τα μπάνια του εδώ μαζί με τους άντρες του. Αντίθετα, οι γυναίκες, μαζί με την βασίλισσα Πασιφάη, έκαναν τα μπάνια τους στην γειτονική παραλία της Λούτρας.



Για να έρθετε εδώ θα πρέπει να οδηγήσετε για λίγο μέσα στο χωματόδρομο που ξεκινάει από το λιμάνι του Λέντα (στη Λούτρα) και κατευθύνεται προς το χωριό Κρότος. Στα 500m θα δείτε δεξιά σας το μικρό φαράγγι και το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία. Η θέα στις ακτές του Λέντα και στο φαράγγι από αυτό το σημείο είναι υπέροχη. Αφού αφήσετε το αυτοκίνητο σας κάπου κοντά, μπορείτε να φτάσετε στην παραλία μετά από 15-20’ περπάτημα. Η ευκολότερη βέβαια πρόσβαση γίνεται με βάρκα, από τον Λέντα.



Η παραλία του Τράφουλα, η Ψιλή Άμμος, είναι η πιο όμορφη παραλία της ευρύτερης περιοχής. Είναι εντελώς έρημη, με εξαίρεση κάποιες παρέες που μένουν καμιά φορά εδώ. Στο ανατολικό τμήμα υπάρχουν 4 σπηλιές, 2 ψηλά στα βράχια και 2 στην παραλία. Αυτές μπορούν να προσφέρουν σκιά από τον ήλιο, δεδομένου ότι δεν είναι ήδη κατειλημμένες όταν έρθετε. Ακόμη, οι γκρεμοί στα ανατολικά φαίνεται ότι είναι κατάλληλοι για αναρρίχηση, καθώς υπάρχουν σημάδια από γάντζους. 



Η παραλία είναι μεγάλη με ψιλό γκριζωπό χαλικάκι και λίγες λείες πέτρες στο μέσο της, ενώ η θάλασσα έχει πολύ βαθιά και διαυγή νερά. Περιτριγυρίζεται από πελώριους κάθετους βράχους, οι οποίοι και μέσα στη θάλασσα ορθώνονται κάθετα για αρκετά μέτρα. Τα βαθιά νερά της περιοχής κρύβουν πολλά ψάρια, γεγονός που προσελκύει αρκετούς έμπειρους ψαράδες. Οι υπόλευκοι βράχοι στην ακτή έχουν σμιλευτεί από τις καιρικές συνθήκες και σχηματίζουν υπέροχα φυσικά μαρμάρινα γλυπτά. Η Ψιλή Άμμος είναι αρκετά γνωστή στους γυμνιστές, οι οποίοι εδώ είναι καλά προστατευμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα.



Ένα από τα μειονεκτήματα της παραλίας είναι ότι δεν έχει σκιά, εκτός τις σπηλιές. Επίσης, ο Τράφουλας δεν είναι αγαπημένος προορισμός για κατασκήνωση, καθώς, θα πρέπει να κουβαλήσετε τα πράγματα σας μέσα στο φαράγγι. Ωστόσο, αν το επιχειρήσετε το καλό είναι ότι αν σας λείψει κάτι, ο Λέντας είναι κοντά, αλλά θα πρέπει να διασχίσετε το φαράγγι.







ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............