Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΚΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΚΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Κουκλινού την Κυριακή 6/4/2014, στην Πύλη του Αγίου Γεωργίου, με τον τίτλο

'' Όσα έχω πει ...'' .

Με πλήθος κόσμου, της οικογενείας του, φίλων και γνωστών που τίμησαν τον συγγραφέα με την παρουσία τους.
Φανερά συγκινημένος ο Αντώνης Κουκλινός έδειξε την απλότητα που τον κατέχει.


Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε  η Ματίνα Καράλη, Υπεύθυνη Έκδοσης και Επιμέλειας του Βιβλίου, Συνδημιουργός-Στιχουργός στο κεφάλαιο του βιβλίου ''Ενωμενες Εμπνεύσεις'' ενώ η
 Ηχητική Κάλυψη της εκδήλωσης ήταν ευγενική χορηγία του Μανώλη Σφακιανάκη απο το (Τυμπάκι).




Για το βιβλίο μίλησαν
1) Γεώργιος Σηφάκης (Σιμισακογιώργης), Στιχουργός , Ραδιοφωνικός Παραγωγός στο ράδιο Μεγαλόνησος- Ρέθυμνο & ιδιοκτήτης του παραδοσιακού μουσικού μεζεδοπωλείου «Μεσοστράτι».
2) Νίκος Τζόρτζογλου, Πρόεδρος ΕΠΣΗ Ηρακλείου.
3) Έρικα Τσαγκαράκη, Στιχουργός & Ραδιοφωνικός Παραγωγός στο Κρήτη FM & συνεργάτης στο Παιδικό Ραδιόφωνικό Σταθμό FAMILY FM, κόρη του καταξιωμένου λυράρη Μιχάλη Τσαγκαράκη.
4) Αντώνης Γενναράκης , Μουσικός Παραγωγός- Επιμελητής & Διαφημιστής στο Ράδιο Κρήτη, Ιδιοκτήτης της Λαογραφικής και Πολιτιστικής ιστοσελίδας 
«Κρήτη…πόλεις και χωριά»
5) Χαριστή Κουκουμπεδάκη , Στιχουργός από τη Γαλιά.







Τον Αντώνη Κουκλινο τον συνάντησα πρώτη φορά στο χωριό Άγιος Θωμάς , με την κάμερα του στον ώμο,  να κινηματογραφεί την βράβευση του Λυράρη Γιωργη Φραγκιουδακη, του Σμηνογιωργη, μας σύστησε ένας κοινός φίλος δώσαμε τα χέρια μας και είπαμε απλά χάρηκα……

Κάποτε είχα γράψει ένα άρθρο για την τσικουδιά ότι στην Κρήτη είναι τρόπος επικοινωνίας… και αισθανόμενος την ανάγκη να μην μείνω στον απλό χαιρετισμό με τον Αντωνη Κουκλινο αναρωτιόμουν με ποιο τρόπο θα επικοινωνήσω μαζί του και να πιω μια ρακί….. και να που έγινε με τον καλύτερο τρόπο

Πριν λίγο καιρό συναντηθήκαμε φωτογραφικά στο site στέλνοντας μου φωτογραφίες του , και ίσως ήταν και ο λόγος που οι δυο κουβέντες έγινα τρεις και σμίξαμε… 
Ο Αντώνης Κουκλινος στην γεμάτη  εμπειρίες του ζωή, με πάθη και βιώματα εποχών, έχει εισπράξει συναισθήματα περισσότερα ίσως από τα κόσμια δικά μας.
Αγάπη ,  χαρά αλλά και ίσως απογοήτευση, από την ζωή αλλά απόψε εδώ η παρουσία των φίλων του αποδεικνύει ότι έσπειρε για να θερίσει στην ζωή του.
Ο σεβασμός των λέξεων που τόσο καλά ξέρει να παντρεύει φαίνεται αμέσως μόλις πρώτο άκουσα την φωνή του τηλεφωνικά…… λέγοντας μου …. Φίλε μου Αντώνη είμαι ο Αντώνης Κουκλινος .

Θα σπείρω λοιπόν και εγώ μαζί σου Αντώνη, για να έρθει η ώρα να θερίσουμε μαζί, παρέες, μια τσικουδιά, ένα κρασί, το κοινό μας πάθος την φωτογραφία, την αγάπη για την Κρήτη για τους Ανθρώπους, για την παράδοση που το αποψινό λιθαράκι μαρτυρά. 

Τον Αντώνη Κουκλινο τον ήξερα, ως στρατιώτη μουσικών μονοπατιών ,
Τον έβλεπα ως μάστορα…της αποτύπωσης… εικόνων φωτογραφιών, και πλάνων… στιγμών της κρητικής φύσης και κρητικής μουσικής παράδοσης.

Με τον φακό του αποτύπωνε και αποτυπώνει τους φίλους του, τα γλέντια που στήνονται στο λεπτό , αλλά και κάθε τι που του κεντρίζει την ευαίσθητη του ψυχή και πατάει στην Κρήτη.


Δεν είμαι ίσως ο καταλληλότερος να μιλήσω για τον Αντώνη Κουκλινο  αλλά φιλοξενώντας τον στο Ράδιο Κρήτη τηλεφωνικά σε μια συνέντευξη, κατάλαβα για ακόμα μια φορά στην ζωή μου ότι η φιλοδοξία και η ματαιοδοξία είναι πολύ κοντά,… και ο Αντώνης Κουκλινος μάλλον μειώνει αποστάσεις, γεφυρώνει ανθρώπους, χαλαρώνει ψυχές, προβληματίζει μυαλά, δίνοντας σου να καταλάβεις με την στάση ζωής του ότι απλά είναι τα πράγματα .

Τον θεωρώ τυχερό Άνθρωπο που καταφέρνει να παντρεύει εικόνες και ήχους…
που καταφέρνει να φτιάχνει λόγια στις φωτογραφίες που αποτυπώνει…
που καταφέρνει να δημιουργεί εικόνες στους στίχους, στις μαντινάδες που λέει και γράφει ……….
Τον θεωρώ τυχερό Άνθρωπο που γνώρισε μεγάλους κρητικούς καλλιτέχνες  που άντλησε από την αύρα τους, που δεν λοξοστράτησε από το μονοπάτι που είχε ξεκινήσει να βαδίζει.

Το πάθος για τις λέξεις, το πάθος για τη μυρωδιά όλων αυτών των εικόνων που κατακλύζουν το μυαλό μας και ζητούν επίμονα να βρουν το δρόμο τους προς το φως, δεν μπορεί να σου συμβεί αν δεν αφεθείς στο συναίσθημα – όποιο κι αν είναι αυτό, την όποια στιγμή. Και αυτό το συναίσθημα το έχει, το δείχνει, το μοιράζεται φτάνει να θέλουμε και εμείς να το δεχτούμε.


ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ…
Ο Αντώνης Κουκλινος είναι τρεις άνθρωποι μαζί.

Ο ίδιος ο δημιουργός,…

Ο εκάστοτε ήρωας του… είτε κουλαντρίζει φωτογραφικές κάμερες είτε ζευγαρώνει λέξεις.

και ο αναγνώστης μαζί…

Αν δεν έχεις επίγνωση των συναισθημάτων αυτής της τριάδας, δεν μπορείς να τα καταφέρεις καλά!

Το βιβλίο του Αντωνη Κουκλινου που παρουσιάζεται σήμερα  φέρει τον τίτλο  ΟΣΑ ΕΧΩ ΠΕΙ…
ΟΣΑ ΕΧΩ ΠΕΙ μέχρι σήμερα  θα έλεγα καλύτερα εγώ,,, γιατί νομίζω ότι έχει πολλά  ακόμα να πει, να δει, να ακούσει, να δώσει…



ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΕΣΥ ΔΕ ΡΙΧΝΕΙΣ ΦΩΣ... ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ...
ΣΤΗ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΣΑΙ... ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΝΑ ΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ...

ΠΟΣΟ ΨΗΛΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ…  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ...
ΑΦΟΥ ΣΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΧΕΙΣ...

Στον ατόφιο χαρακτήρα σου !!!



Στον χώρο της παρουσίασης είχαμε την δυνατότητανα δούμε απο κοντά και την εξαιρετική δουλειά ενός νέου ανερχόμενου Κατασκευαστή Παραδοσιακών Οργάνων, του Μανώλη Σφακιανάκη. όπου εκτίθονταν Μουσικά Όργανα φτιαγμένα με μοναδικό μεράκι από τον ίδιον.






































































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

JORGO STAY
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............