ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΠΡΗ ΛΙΜΝΗ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΣΠΡΗ ΛΙΜΝΗ - ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ





Η Άσπρη Λίμνη αποτελεί μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Κρήτης, σχεδόν άγνωστη σε όλους. Βρίσκεται 500m δυτικά της Μονής Χρυσοσκαλίτισσας και 70km νοτιοδυτικά των Χανίων. Οι χιλιάδες τουρίστες που συρρέουν καθημερινά στο γειτονικό εξωτικό Ελαφονήσι, αγνοούν την ύπαρξη αυτού του μικρού επίγειου παράδεισου.





Είναι μια πολύ μικρή ανοργάνωτη παραλία με άσπρη άμμο, η οποία περιτριγυρίζεται από πολλούς βράχους που δημιουργούν ένα φυσικό φράγμα και μια λίμνη με άσπρη άμμο. Δεν υπάρχει φυσική σκιά, ενώ ευτυχώς παραμένει εντελώς ανεκμετάλλευτη.





Για έρθετε στη λίμνη ρωτήστε στη Χρυσοσκαλίτισσα και οι φιλόξενοι άνθρωποι θα σας πουν. Ωστόσο μπορείτε και απλώς να ακολουθήσετε τις μικρές πινακίδες του Δασαρχείου για το μικρό απόθεμα του κρητικού φοίνικα που βρίσκεται δίπλα στην παραλία. Η πρώτη πινακίδα είναι 100m πριν το μοναστήρι.





Η περιβαλλοντολογική σημασία της περιοχής είναι τεράστια, καθώς αποτελεί τη δυτικότερη αποικία του phoenix theofrasti, του προστατευόμενου κρητικού φοινικόδεντρου. Αποικίες του είδους υπάρχουν στο Βάι, στη Λίμνη Πρέβελης, τον Άγιο Νικήτα, τη Σούδα, όπως επίσης στην Νότια Τουρκία και στα Κανάρια Νησιά. Ανάμεσα τους, το μεγαλύτερο φοινικόδασος βρίσκεται στο Βάι.














ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Post Top Ad

.............