ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ (ΤΑΤΑΚΙ) - ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ (ΤΑΤΑΚΙ) - ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

O Μιχάλης Σταυρακάκης γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1956, στο χωριό Αρμανώγεια του Ηρακλείου και προέρχεται από μια οικογένεια που έχει προσφέρει πολλούς μουσικούς στην παράδοση της Κρήτης. Μεγάλωσε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνης. Ως μουσικός είναι αυτοδίδακτος και έμαθε μαντολίνο και λαούτο παίζοντας μαζί με μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής παράδοσης.


Στην πολύχρονη καριέρα του συνεργάστηκε, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και δισκογραφικά, με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Κρητικής μουσικής παράδοσης όπως ο Κώστας Μουντάκης, ο Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης), ο Στέλιος Φουσταλιεράκης, ο Μανώλης Φαραγγουλιτάκης (Μπαξές), ο Βασίλης Σκουλάς, ο Δημήτρης Σγουρός και άλλοι.


Υπήρξε μαζί με τον Ross Daly και τα ξαδέλφια του, Βασίλη και Μήτσο Σταυρακάκη, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Λαβύρινθος» το 1982 σε ηλικία 26 ετών. Στη συνέχεια υπήρξε ιδρυτικό μέλος και των «Χαϊνηδων».

Έχει αναπτύξει στο μαντολίνο πολύ υψηλή τεχνική και θεωρείται σήμερα αναμφισβήτητα ο σπουδαιότερος μαντολινάρης της Κρήτης. Έχει γράψει μουσική για θέατρο και είναι καθηγητής παραδοσιακών οργάνων στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.






ΠΗΓΗ: http://kritikiparadosi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............