ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ

Περιγραφή

Χανιώτικη συνταγή. Τα φτιάχνουμε το Μ.Σάββατο.



Τι χρειαζόμαστε:

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
  • νερό όσο χρειαστεί
  • ελάχιστη τσικουδιά προεραιτικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 250 γραμ. μαλάκα
  • 1/4 ανθότυρο
  • δυόσμο
  • αυγό για το άλλειμα
  • σισάμι


Πώς το κάνουμε:

1 μέρα πριν φτιάξουμε τα καλιτσούνια βάζουμε ξεχωριστά τα τυριά σε πετσέτα να φύγουν όλα τα υγρά κεμάζονταστά κάπου που να είναι δροσιά για να μην χαλάσουν.

    ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
    1. Βάζουμε όλα τα υγρά και το αλάτι σε ένα λεκανάκι και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
    2. Αφού το φτιάξουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    1. Βάζουμε όλα τα τυριά σε μία λεκάνη και στην συνέχεια κόβουμε μέσα τον δυόσμο και ανακατεύουμε με τα χέρια έτσι ώστε να ενωθούν καλά τα τυριά.
    2. Στην συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε φύλλα με την βοήθεια από ένα τετράγωνο πιατάκι του τσαγιού και τον ειδικό κόφτη.
    3. Σε κάθε φύλλο βάζουμε γέμιση μεγέθους 2 καρυδιών και το κλείνουμε πιάνοντας μια μια άκρη και την βάζουμε στο κέντρο.
    4. Από πάνω αλοίφουμε το αυγό με ένα πινέλο και ρίχνουμε και το σισάμι.
    5. Ψήνονται στους 200°C.


    Λίγα μυστικά ακόμα

    Επειδή λόγω των τυριών και αν είναι πολύ λιπαρά υπάρχει πιθανότητα να χυθούν κατά το ψήσιμο γι'αυτό βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ στην γέμιση.
    Τώρα για το φύλλο εγώ το φτιάχνω με το μάτι και είναι δύσκολο να υπολογίσω την δόση γι'αυτό και στην εκτέλεση το έγραψα αλλιώς έτσι ώστε αν χρειαστεί παραπάνω αλεύρι είναι πιο εύκολο να το συμπληρώσεις.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...



     ΠΗΓΗ: http://www.sintagespareas.gr/


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Post Top Ad

    .............