Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΑΜΝΟΝΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΚΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΑΜΝΟΝΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΚΙΑ


Το Δαμνόνι βρίσκεται 35km νότια του Ρεθύμνου, 5km ανατολικά του Πλακιά. Αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της περιοχής, ιδιαίτερα ανεπτυγμένο και οργανωμένο. Βρίσκεται στην έξοδο μιας μεγάλης κοιλάδας, που περιτριγυρίζεται από ψηλά βουνά.


Η παραλία που απλώνεται μπροστά στο θέρετρο είναι μια μεγάλη παραλία με όμορφα γαλαζοπράσινα νερά και χοντρή λευκή άμμο. Εδώ θα βρείτε όλες τις υπηρεσίες μιας πολύ καλά οργανωμένης παραλίας, όπως ομπρέλες, snack bars, ντους, αποδυτήρια, water sports, σχολή κατάδυσης, μεγάλα ξενοδοχεία, ταβέρνες, κέντρο ιππασίας κλπ. 


Στο δυτικό τέρμα της παραλίας, το περισσότερο οργανωμένο, υπάρχει κι ένα μικρό ποταμάκι με νερό όλο το χρόνο. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το ταβερνάκι στη μέση της παραλίας, που βρίσκεται πνιγμένο μέσα στα αλμυρίκια. Το ανατολικό τέρμα της παραλίας είναι πιο ήρεμο και επικοινωνεί με σύντομο χωματόδρομο με το γειτονικό Αμμούδι.


Επίσης, αν προχωρήσετε μετά το δυτικό άκρο της παραλίας, θα βρείτε μερικούς μικρούς κόλπους με άμμο και βότσαλα, όπου μπορείτε να αποφύγετε τα πολύβουα πλήθη. Η τοποθεσία αυτή βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο λιμανάκι της περιοχής.








ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............