ΣΤΑ ΟΥΖΕΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΣΤΑ ΟΥΖΕΡΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ



Θα αναβιώσει και φέτος το έθιμο που θέλει οικογένειες και παρέες να περνάνε τις τελευταίες ημέρες της Μ. Βδομάδας στα ουζερί της πόλης και να ανταλλάσσουν ευχές ανάμεσα στα ποτά και τους παραδοσιακούς μεζέδες. Στα ουζερί, όπως είναι αναμενόμενο, θα γίνει  το αδιαχώρητο κάθε χρόνο αμέσως μετά την περιφορά του Επιταφίου, όταν φίλοι και συγγενείς δίνουν ραντεβού στο «συνηθισμένο» που δεν είναι άλλο από το αγαπημένο τους μεζεδοπωλείο. 


Με πυρετώδεις ρυθμούς και επιπλέον προσωπικό προκειμένου να εξυπηρετήσουν καλύτερα τον κόσμο εργάζονται αυτές τις μέρες στο ουζερί του κ. Πέτρου Αράπογλου. «Κόσμο έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής αλλά το αποκορύφωμα μας είναι τη Μεγάλη Βδομάδα», αναφέρει ο ίδιος. Ο κ. Αράπογλου κάνει λόγο για ένα έθιμο που τηρείται τουλάχιστον εδώ και πενήντα χρόνια. «Ο πατέρας μου κάνει το μαγαζί 45 με 50 χρόνια και κάθε Μ. Παρασκευή κατεβαίνει ο κόσμος για να φάει τα καλαμαράκια του και τις γαριδούλες», εξηγεί. 






Η οικονομική συγκυρία μπορεί να έχει περιορίσει τις εξόδους, ωστόσο φαίνεται πως οι Ηρακλειώτες θα παραμέρισουν την κρίση ... για μια μέρα, κι έτσι για να βρει κανείς τραπέζι (αν δεν είχε κάνει κράτηση), τόσο σε κεντρικά όσο και σε συνοικιακά μαγαζιά,  πρέπει  να γίνει ... θαύμα!



Ρεπορτάζ Κατερίνα Μυλωνά
http://www.patris.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............