ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ




Φέτος δεν θα έχετε καμιά δικαιολογία για να μην φτιάξετε το πιο όμορφο μαγιάτικο στεφάνι της ζωής σας. Σας προετοιμάζουμε έγκαιρα! Σηκωθείτε από τον καναπέ, πάρτε ψαλίδι και μαχαίρι -και βγείτε έξω, αποβραδίς ή πολύ νωρίς την ίδια μέρα. Μαζέψτε πρασινάδες και λουλούδια που θέλετε- και διασκεδάστε το! 



Πρακτικά, θα χρειαστείτε έναν σκελετό από κληματόβεργα ή κλαδί ελιάς. Ο κυκλικός σκελετός μπορεί να είναι διπλός ή και τριπλός, για σταθερότητα και ευκολία στο ντύσιμό του με τις πρασινάδες και τα λουλούδια. Αυτά θα τα κάνετε μικρά,  σταθερά ματσάκια, τα οποία θα δέσετε γερά στον σκελετό.







Το προσωπικό σας στεφάνιΗ παράδοση για την κατασκευή του στεφανιού του Μάη είναι πλούσια σε συμβολισμούς. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα στεφάνι πιο προσωπικό -ή και οικογενειακό- σας συγκεντρώσαμε τα παρακάτω στοιχεία: στάχυα από σιτάρι και κριθάρι αλλά και λουλούδια του κάμπου, μάηδες κ.ά. για γονιμότητα και για να είναι το σπίτι γεμάτο καλά. τριαντάφυλλα για πάθος. τριφύλλι για τύχη - αγιόκλημα και ελιά για ευτυχία. καμπανούλες για σταθερότητα. κλαδιά αμυγδαλιάς και ροδιάς ή άλλου οπωροφόρου, με άνθη ή καρπούς, για υλικά αγαθά. βιόλες και γαρίφαλα, για να είναι ανθισμένο το σπίτι όλο το χρόνο - παπαρούνες για θάρρος. πασχαλιά για τα αισθηματικά σας. δάφνη και μυρσίνη για καλοσύνη. πλούσια πρασινάδα για γονιμότητα. αγκάθι για τους εχθρούς. σκόρδο για το κακό μάτι (ένα κεφάλι, κρεμασμένο στη μέση του στεφανιού).





Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Post Top Ad

.............