1o TΡΟΠΑΙΟ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 1941 ΣΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 20 ΚΑΙ 21 ΜΑΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

1o TΡΟΠΑΙΟ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 1941 ΣΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 20 ΚΑΙ 21 ΜΑΙΟΥ

Πορεία επετειακή για τη Μάχη της Κρήτη οργάνωσε το ΓΕΕΘΑ. Η πορεία θα έχει διάρκεια 2 ημέρες (σήμερα και αύριο) και φέρει τον τίτλο «1ο  Τρόπαιο της Μάχης της Κρήτης 1941».
 Η οργάνωση της 1ης  ηµέρας ανατέθηκε στην ΣΕΑΠ και διεξήχθη στον Νοµό Ηρακλείου µε την συµµετοχή 36 στελεχών (31 άνδρες και 5 γυναίκες) των Μονάδων και Υπηρεσιών και των τριών κλάδων των Ενόπλων ∆υνάµεων.


Η διαδροµή της 1ης  ηµέρας (27.300 µέτρα περίπου) είχε αφετηρία το µνηµείο µάχης υψ. ΚΟΨΑ στην Ανώπολη Ηρακλείου και συνέχισε προς ΓΟΥΡΝΕΣ – ΚΟΚΚΙΝΙ ΧΑΝΙ – ΚΑΡΤΕΡΟ – ΠΛΗΣΙΟΝ Α/∆ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΑΤΣΙ∆ΕΣ – ΣΠΗΛΙΑ µε τερµατισµό στη ΒΙΛΑ ΑΡΙΑ∆ΝΗ στην ΚΝΩΣΣΟ και διεξήχθη µε πλήρη φόρτο µάχης.
Το κύριο χαρακτηριστικό της διαδροµής που επιλέχθηκε είναι ότι περνούσε από µερικά σηµεία και περιοχές όπου διαδραµατίστηκαν τα γεγονότα της µάχης και γενικά περιόδου της γερµανικής κατοχής : ΚΟΨΑ (οµώνυµη µάχη) – ΓΟΥΡΝΕΣ – ΚΟΚΚΙΝΙ ΧΑΝΙ – Α/∆ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (κύριος στόχος των γερµανών στο Ηράκλειο)  
ΠΑΤΣΙ∆ΕΣ (µνηµείο απαγωγής Στργού Κράιπε το 1943) – ΒΙΛΑ ΑΡΙΑ∆ΝΗ ΚΝΩΣΣΟ (το αρχηγείο των γερµανικών Ε∆ Κρήτης κατά την περίοδο της κατοχής και ο χώρος όπου υπογράφηκε στις 10 Μαΐου 1945 το πρωτόκολλο άνευ όρων παράδοσης των γερµανικών στρατευµάτων κατοχής). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............