Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το βιβλίο της Βικτωρίας Αγγελοπούλου " Μεθυσμένα Καράβια" παρουσιάζεται στο Ηράκλειο την Παρασκευή 30 Μαΐου, στις 8.00 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης",( Καντανολέων 4, Ηράκλειo)
Το βιβλίο παρουσιάζουν
Άρτεμις Σπεντζοπούλου (δημοσιογράφος )
Αντώνης Παπαχατζάκης ( πολιτικός μηχανικός)
Αποσπάσματα θα διαβάσει η Δήμητρα Πατέρα (έμπορος)
Θα ακολουθήσει συζήτηση με την συγγραφέα.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την φροντίδα της κ. Πελαγίας Κυριακάκη
Λίγα λόγια για το βιβλίο 
Η ιστορία νεαρής πιανίστριας, η οποία στην προσπάθεια αναζήτησης του γενεαλογικού της δένδρου στην Αίγυπτο, έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις συνείδησης, αποτελεί τον κεντρικό άξονα του μυθιστορήματος της Βικτωρίας Αγγελοπούλου.
Στην Όαση Σίουα η νεαρή βιώνει τον απόλυτο έρωτα, στο Κάιρο ψυχανεμίζεται τα αρχαία μυστήρια, και στην Αλεξάνδρεια γνωρίζει την οδύνη της απώλειας, το μίσος και την απόγνωση που την οδηγούν σε ψυχολογική και σωματική κατάρρευση.
Με την εξέλιξη του μύθου, τα γεγονότα και τα πρόσωπα που κινούνται γύρω της, αναπτερώνουν το ηθικό της και την ωθούν προς δύο κατευθύνσεις. Πλαγίως στο μονοπάτι της ανεύρεσης του φυσικού της προγόνου και καθέτως στη γνώση του πραγματικού της γεννήτορα, μυώντας τη σε απόκρυφες αλήθειες ζωής. Ταυτόχρονα, οι περιγραφές των τοποθεσιών και οι ιστορικές αναδρομές, δίνουν τη δυνατότητα στη φαντασία του αναγνώστη να εξεγερθεί και να μεταφερθεί στο χθες, στο παρόν, στο αύριο και στο διηνεκές.

Βικτωρία Αγγελοπούλου
Η Βικτωρία Αγγελοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1949. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε το επάγγελμα της συμβολαιογράφου.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου Πάτρας από το 1999 έως και το 2002 και του τέως Δήμου Ρίου από το 2007 έως και το 2009, όπου κατοικεί μόνιμα με το σύζυγό της Κωνσταντίνο Τσερμπίνι.
Ως μέλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας, οργάνωσε την πρώτη Καρναβαλική Θεατρική Ομάδα. Ως μέλος του Ερασιτεχνικού Θιάσου "Ρεφενέ", διασκεύασε και σκηνοθέτησε τα έργα: "Γιαννούλα η Κουλουρού", "Τα μέλη του Σώματος" και "Άνζουλος και Μαριεττίνα", για το οποίο απέσπασε Α΄ Βραβείο Σκηνοθεσίας και Α΄ Βραβείο Διασκευής Κειμένου στο Ερασιτεχνικό Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας.
Έργα της:
- "Συγνώμη που σου είπα ψέματα", Λιβάνης, 2003
- "Η κόκκινη βαλίτσα του έρωτα", Λιβάνης, 2008
- "Μεθυσμένα καράβια", Το Δόντι, 2013, Πικραμένος Γιάννης, 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............