Δύο πεζοπορίες στο δάσος του Ρούβα, διαβαθμισμένης δυσκολίας (μία πράσινη και μία κόκκινη), διοργανώνει ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου την Κυριακή, 4 Μαΐου



Περιγραφή πεζοποριών

Δάσος Ρούβα

Mια ανοιξιάτικη πεζοπορία σ΄έναν από τους πιο όμορφους τόπους της Κρήτης
Το λεωφορείο περνάει μέσα από τον οικισμό της Πάνω Γέργερης και μας μεταφέρει στη θέση Θέα. Ακολουθούμε το μονοπάτι και κάνουμε την πρώτη στάση στο χώρο με τα πέτρινα μιτάτα και το υπαίθριο θέατρο. Στη συνέχεια από μονοπάτι με υπέροχη θέα τις κορυφές του Ψηλορείτη, μπαίνουμε στην "καρδιά" του πυκνότερου πρινόδασους της Κρήτης. Κάνουμε στάση στα υπεραιωνόβια πλατάνια με τα τρεχούμενα νερά και το διαμορφωμένο χώρο.
Ακολουθώντας παράλληλα το κελαρυστό ρυάκι και περνώντας από μικρούς εντυπωσιακούς καταρράκτες μπαίνουμε στο μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Γάφαρη το οποίο μας οδηγεί στο Ζαρό ,στην τεχνητή λίμνη Βότομος,όπου απολαμβάνουμε την ηρεμία του τοπίου στις όχθες της.
Ώρες πορείας : 4
Γέργερη - Αμπελάκια - Δάσος Ρούβα -Λίμνη Ζαρού
Η ανάβαση ξεκινάει από το γήπεδο της Γέργερης. Ακολουθώντας παλιά μονοπάτια και γιδόστρατα ανηφορίζουμε μέχρι τα Αμπελάκια. Πεζοπορούμε κατά μήκος του φαραγγιού στο ψηλότερο σημείο και κατεβαίνουμε εκτός μονοπατιού μέχρι την καρδιά του δάσους του Ρούβα. Ακολουθώντας μονοπάτι διασχίζουμε το πανέμορφο φαράγγι του Γάφαρη και τελειώνουμε την πορεία μας στη λίμνη του Ζαρού.
Ώρες πορείας : 7
Αναχώρηση στις 8.00 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας
Πληροφορίες – εγγραφές: καθημερινά Δευτέρα- Παρασκευή 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου, Αβέρωφ 25 ( στοά), τηλέφωνο 2810-344588 και στην ιστοσελίδα www.pezoporikos.gr, όπου υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής.