ΑΛΜΥΡΙΔΑ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΑΛΜΥΡΙΔΑ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ


Η Αλμυρίδα βρίσκεται στην περιοχή του Αποκόρωνα στην είσοδο του κόλπου της Σούδας, σε απόσταση περίπου 2 χλμ μετά τις Καλύβες και 22 χλμ από τα Χανιά.
Η Αλμυρίδα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που απλώνεται κατά μήκος της παραλίας σε μήκος περίπου 2 χλμ. Ο οικισμός είναι σχετικά μικρός και είναι κατά κύριο λόγο τουριστικός, με πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Όπως και στις γειτονικές Καλύβες, στην Αλμυρίδα έχουμε έντονη οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από Βορειο-Ευρωπαίους για αγορά γης και σπιτιών.






Εκτός από τη γραφική παραλία με το ωραίο λιμανάκι, αξίζει να επισκεφτείτε και την παλαιοχριστιανική βασιλική του 6ου αιώνα με τα ωραία ψηφιδωτά.

Τέσσερα χιλιόμετρα Ανατολικά βρίσκεται το Κόκκινο Χωριό, ένα μικρό μεσόγειο χωριό όπου μπορεί κανείς να δει τις «γαλαρίες», πολύ ενδιαφέροντα οχυρωματικά έργα που οι Γερμανοί κατασκεύασαν κατά τη διάρκεια της κατοχής (1941-1945) για να προστατεύσουν το στρατιωτικό λιμάνι της Σούδας. Επίσης στο χωριό λειτουργεί μια μικρή βιοτεχνία χειροποίητου γυαλιού που χρησιμοποιείται η παραδοσιακή τεχνική του φυσητού γυαλιού.
Η Αλμυρίδα διαθέτει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, στούντιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
















Η Αλμυρίδα έχει δυο παραλίες με άμμο, πλήρως οργανωμένες με ομπρέλες,  ξαπλώστρες και ναυαγοσώστη, ενώ μια τρίτη παραλία με βότσαλα βρίσκεται πριν το χωριό.
Οι παραλίες στην Αλμυρίδα βραβεύονται κάθε χρόνο με την μπλε σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι δείκτης καθαρότητας της θάλασσας και δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών στην παραλία για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των λουόμενων.
Πραγματικά τόσο η παραλία όσο και τα νερά στην Αλμυρίδα είναι πεντακάθαρα. Η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, γεγονός που την καθιστά ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............