Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΜΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΜΟ


Το Πάνορμο βρίσκεται περίπου 20km ανατολικά του Ρεθύμνου, στην επαρχία Μυλοποτάμου. Είναι ένα ήσυχο τουριστικό θέρετρο, το οποίο έχει αναπτυχθεί έντονα τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει απολέσει την παραδοσιακή του μορφή. Σε αυτό έχει συντελέσει η άγρια ομορφιά του Κρητικού Τοπίου, η γραφικότητα του χωριού, οι όμορφες παραλίες που βρίσκονται στο χωριό και η εύκολη πρόσβαση.


Στο Πάνορμο υπάρχουν ουσιαστικά δύο μεγάλες παραλίες και λίγες μικρότερες. Όπως υποδεικνύει και το όνομα του, το Πάνορμο είναι ένα φυσικό λιμάνι με ήρεμα νερά.


Η παραλία Λιμανάκι βρίσκεται μπροστά από το χωριό και αποτελεί το λιμάνι του Πανόρμου. Είναι αμμουδερή και έχει καθαρά νερά. Είναι ιδανική για παιδιά, καθώς είναι ρηχή και προστατεύεται στα ανατολικά από ένα μόλο, όπου δένουν οι βάρκες. Είναι οργανωμένη, με ομπρέλες, ντουζιέρες, θαλάσσια σπορ και όλες τις δυνατότητες διαμονής τριγύρω. Ακριβώς δίπλα, στα ανατολικά υπάρχει μια μικρότερη παραλία, καθόλου οργανωμένη, η οποία δεν προτιμάται ιδιαίτερα από τους κολυμβητές.


Η δυτική παραλία της περιοχής, η Λίμνη, βρίσκεται μόλις 200m δυτικά του χωριού. Παρομοίως με το Λιμανάκι, είναι μια αμμουδερή οργανωμένη παραλία που προστατεύεται στα δυτικά από ένα μόλο. Ακόμη δυτικότερα, υπάρχει ένας μικρός κόλπος με βότσαλο, ιδανικός για απομόνωση και για μάσκα.


Στο Πάνορμο μπορείτε να έρθετε με απευθείας δρομολόγια λεωφορείων από το Ρέθυμνο, αλλά και με αυτά που συνδέουν το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο. Τα δεύτερα θα σας αφήσουν πάνω στην εθνική οδό, περίπου 500m μακριά από το χωριό. Επίσης από το λιμανάκι οργανώνονται συχνές εκδρομές με καΐκι για τις τριγύρω ακτές.









ΠΗΓΗ: http://www.cretanbeaches.com/


Post Top Ad

.............