ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ


Στα πλαίσια του προγράμματος βιωματικής μάθησης Αγωγή Στοματικής Υγείας για παιδιά που εφαρμόζεται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, εθελοντής οδοντίατρος επισκέφτηκε το χώρο του σχολείου με σκοπό να ενημερώσει τους/τις μαθητές/τριες της πρώτης τάξης για θέματα προληπτικής οδοντιατρικής.  


Το πρόγραμμα στηρίζεται στην ενεργητική μάθηση και έχει σκοπό την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών/-τριών ενισχύοντας την υπευθυνότητα, την επικοινωνία, την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσωπικότητα και την ικανότητα τους για την υιοθέτηση υγιεινών τρόπων ζωής.
Με την εφαρμογή του προγράμματος επιδιώκεται η θετική τροποποίηση της συμπεριφοράς των μαθητών/τριών με στόχο την προστασία και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας.
Παράλληλα διενεργήθηκε κλινική εξέταση, τα ευρήματα της οποίας καταγράφηκαν σε ειδικό έντυπο, το οποίο στάλθηκε στους γονείς, ώστε να ενημερωθούν.




Υλικό για την εφαρμογή του προγράμματος μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............