ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ ΤΗΣ ΡΙΚΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ ΤΗΣ ΡΙΚΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 23 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου (Λιοντάρια) οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου θα παρουσιάσουν μια συναυλία με επιλεγμένα κομμάτια για πιάνο της σημαντικής συνθέτριας και παιδαγωγού Ρίκας Δεληγιαννάκη. 


Η Ρίκα Δεληγιαννάκη, η οποία γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της καριέρας της στη διδασκαλία μικρών μαθητών μουσικής και υπήρξε για πολλά χρόνια η ‘ψυχή’ του Ωδείου Ηρακλείου του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων». 

Έχει συνθέσει πολλά τραγούδια για παιδιά και ενήλικες, αλλά και ένα μεγάλο αριθμό από σύντομα κομμάτια για πιάνο με πρωτότυπους τίτλους, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένα ιδιαίτερα ευρηματικό συγκερασμό τόσο της δημοτικής μας παράδοσης, όσο και της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας. 

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου επέλεξαν να μελετήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό του Ηρακλείου κομμάτια από τις συλλογές ‘Πιανεύκολο’, ‘Άσπρη Σκάλα’, ‘Το Γυάλινο Ρόδι’ και ‘Διαδρομή’, αναγνωρίζοντας και ευχαριστώντας με τον τρόπο αυτό την Ρίκα Δεληγιαννάκη για την ανεκτίμητη προσφορά στη μουσική παιδεία και πολιτισμό του τόπου μας. 

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............