Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΣ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΥΡΤΟΣ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ


Η παραλία Μύρτος είναι μια πολύ ωραία και σχετικά ήσυχη αμμουδιά με κατά τόπους βότσαλα μπροστά στο ομώνυμο ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό στις νότιες ακτές της Κρήτης κοντά στα όρια με το νομό Ηρακλείου. Βρίσκεται 51 χιλιόμετρα Νότια από τον Άγιο Νικόλαο, 90 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο και 14,5 χιλιόμετρα Δυτικά από την Ιεράπετρα.


Η παραλία λόγω του παραθεριστικού θερέτρου έχει καλές τουριστικές υποδομές. Στο ήσυχο χωριό υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσφέρουν μια καλή λύση για ήσυχες οικογενειακές ή μοναχικές διακοπές σε κοντινή όμως απόσταση από τα τουριστικά θέρετρα και τα αξιοθέατα της περιοχής. Το φαγητό αφθονεί, κυρίως το φρεσκότατο ψάρι, στις καλές ψαροταβέρνες του οικισμού.



Οι επισκέπτες θα απολαύσουν την θάλασσα στην καλά οργανωμένη παραλία του οικισμού (ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ κλπ). Εναλλακτικά για περισσότερη ησυχία υπάρχει η εκτεταμένη, ήσυχη και χωρίς καμία διευκόλυνση στους λουομένους παραλία Δυτικά από τον οικισμό (βότσαλο και βράχια) όπου μπορεί κανείς ακόμα να κάνει γυμνισμό, αν θέλει, ή αν του αρέσει να ψαρέψει με ψαροντούφεκο. Επίσης πάντα υπάρχουν και οι κοντινές παραλίες προς την Ιεράπετρα (3-14 χιλιόμετρα Ανατολικά).


Οι ενδιαφερόμενοι για την αρχαιολογία θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα ερείπια πολύ σημαντικού Πρωτομινωικού οικισμού (2600-2200 π.Χ.) στη θέση Φούρνου Κορυφή (3,5 χιλιόμετρα Ανατολικά), την αγροικία Μεσομινωικής εποχής στη θέση «Πύργος» (Δυτικά από τον οικισμό) και τα ερείπια ρωμαϊκών λουτρών με ωραία ψηφιδωτά δάπεδα στη τοποθεσία «Άγιος Αντώνιος» (Δυτικά από τον οικισμό).


Σε περίπτωση δε που χρειάζεστε κάποια «αλλαγή» μπορείτε μετά το πρωινό σας μπάνιο να κάνετε μια ενδιαφέρουσα εκδρομή λίγων χιλιομέτρων μέχρι το ορεινό χωριό Μάλες (14 χιλιόμετρα Βόρεια, περίπου 600 μέτρα υψόμετρο) να επισκεφτείτε τις πολλές ενδιαφέρουσες παλιές εκκλησίες της περιοχής, να φάτε ωραίο μεσημεριανό και να επισκεφτείτε, αν θέλετε, σε απόσταση 9 ακόμη χιλιόμέτρων Δυτικά το αφάνταστης φυσικής ομορφιάς δάσος από πρίνους και πεύκα στο χωριουδάκι Σελάκανο.Έκτακτες περιπτώσεις υγείας καλύπτονται από το τοπικό Αγροτικό ιατρείο.
Η πρόσβαση από τον Άγιο Νικόλαο γίνεται με νοικιασμένο ή ιδιωτικό αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα και με ταξί από την κοντινή Ιεράπετρα.


Μύρτος, Δυτικά από τον οικισμό


Η παραλία 2 χιλιόμετρα δυτικά από τον οικισμό Μύρτος είναι μια μακρόστενη και απολύτως ήσυχη παραλία με βότσαλα και σε ορισμένα σημεία μεγάλες πέτρες και βράχια στις νότιες ακτές της Κρήτης κοντά στα όρια με το νομό Ηρακλείου. Βρίσκεται 49 χιλιόμετρα Νότια από τον Άγιο Νικόλαο, 88 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο και 16 χιλιόμετρα Δυτικά από την Ιεράπετρα.



Η παραλία δεν διαθέτει καθόλου τουριστικές υποδομές ή ευκολίες για τους λουομένους. Φυσικά υπάρχει κοντά ο παραθεριστικός οικισμός Μύρτος. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν την θάλασσα και τον ήλιο με ησυχία, και σχετική μοναξιά, χωρίς τα «καλά» της οργανωμένης παραλίας του οικισμού (ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ κλπ). Φυσικά εδώ ο επισκέπτης αποζημιώνεται με την γαλήνη του χώρου, την δυνατότητα να κάνει γυμνισμό αν θέλει και ακόμα να ψαρέψει με ψαροντούφεκο σε ένα πολύ ωραίο βραχώδη βυθό. 


Μοναδικό, ίσως, μειονέκτημα της παραλίας είναι η γειτνίαση του δρόμου που περνά δίπλα ακριβώς από την παραλία.Έκτακτες περιπτώσεις υγείας καλύπτονται από το τοπικό Αγροτικό ιατρείο (χωριό Μύρτος).Η πρόσβαση από τον Άγιο Νικόλαο γίνεται με νοικιασμένο ή ιδιωτικό αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα και με ταξί από την κοντινή Ιεράπετρα.









ΦΩΤΟ:  http://www.greekhotel.com/ - https://www.google.gr/

ΠΗΓΗ: http://www.greekhotel.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............