... ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ - ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

... ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ - ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

Εδώ και μέρες θέλω να γράψω ένα άρθρο για όλα αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας, στο σπίτι μας, στην γειτονιά μας, στην δουλεία μας, και ίσως και στο μυαλό μας.
Με αφορμή τις εκλογές ακούω πολιτικάντηδες να χαμογελούν πίσω απο ενα ψεύτικο χαμόγελο, πλαστικό να χαιρετούν τον καθένα, ή και να αδιαφορούν.
Θέλουν να μας σώσουν... θέλουν να μας βοηθήσουν... θέλουν να τους ψηφίσουμε για να προωθήσουν τον πολιτισμό μας, την ζωή μας σε καλύτερο επίπεδο .




Ακούω συνεχώς την λέξη πολιτισμός και αρχίζω και νευριάζω όλο και πιο πολύ.
Πολιτισμένα να μου μιλάνε, να με σέβονται, να με ακούν, να με νοιάζονται, να θέλουν να με ξαναδούν, να θέλουν να με βοηθήσουν πρακτικά έναν έναν όπως λένε στα συνθήματα τους.
Η ειρωνία τους... η καρέκλα της εξουσίας, ο εξωγήινος κόσμος που ζουν, η έπαρση που τους διακατέχει, το ψεύτικο τους χαμόγελο που ευτυχώς η μάνα μου με έμαθε να το ξεχωρίζω απο το αληθινό.

Πολιτισμός με μισθούς 500 ευρώ, ελάτε να ζήσετε εσείς με 500 ευρώ, ελάτε να περάσουμε μια μέρα μαζί ή ένα μήνα με αυτά τα λεφτά και με όλες τις κοινωνικές παροχές που θα διαπιστώσετε κινούμενοι μαζί μας. 





Ζούμε σε μια χώρα που δεν αγαπάει τους πολίτες της, που δεν προσφέρει ισονομία αλλά ζητάει ισότητα.
Ελάτε να κάνουμε κύριοι, Υπουργοί, Δήμαρχοι, Περιφεριάρχες, Αντιδήμαρχοι, φορείς μία βόλτα στην πόλη του Ηρακλείου που ζώ, με κλειστά δεμένα μάτια να δείτε πως είναι να ζεί ένας τυφλός, ελάτε να κάνουμε μία βόλτα με ένα παιδικό καροτσάκι στα χέρια και με χιλίαδες σκέψεις στο μυαλό απο αγωνίες, χρέη, άγχος για το αύριο να δείτε πως είναι να κινείτε μια μάνα στους δρόμους. Η επιθετικότητα σας, η ειρωνία σας, η έπαρση σας και τα χιλιάρικα της τσέπης σας δεν επιτρέπουν να τα δείτε.
Διορισμένοι συμπολίτες, που οι ρίζες τους δεν τους αφήνουν να δουν στο μεθαύριο, 
Διαπλοκή και μίζες, μικρές ή μεγάλες σε κοινωνίες που γνωρίζονται, πρόσωπα που ποτέ δεν δούλεψαν στην ζωή τους και ζητούν να γίνουν μπροστάρηδες για να σώσουν την δική μας.




Που είναι ο πολιτισμός που τον κάνετε σημαία, απολίτιστες φιγούρες γιατί ανθρώπους δεν θέλω να σας λογού μαι.
Πότε αφήσατε τους νέους να κάνουν λάθος και δεν του κρίνατε, πότε βοηθήσατε τους νέους να πάνε παρακάτω και δεν κρυβόταν κάτι απο πίσω.
Πότε κάνατε εσείς νέοι, ξεχάσατε, γιατί μεγαλώσανε οι δουλείες σας. 
Τις αυτοκτονίες συναθρώπων μας τις μετρήσατε ή τις χαρακτηρίσατε αδυναμίες κάποιων, Την κατάθλιψη της κοινωνίας την καταλάβατε ή στα ψηλά φουσκωμένα μπαλκόνια δεν μπορείτε να τα δείτε.




Αγράμματοι.... έρχεστε τώρα και ζητάτε την ψήφο μας και εμείς άλλοι αμόρφωτοι σας πιστεύουμε, ή γιατί φοβόμαστε απο την πλύση εγκεφάλου που μας κάνετε για τα χειρότερα... ποιά χειρότερα αλήθεια... ή γιατί η συνείδηση μας δεν επιτρέπει να αποκλίνουμε απο την γραμμή της οικογενείας που έχει ακόμα πολιτικές ρίζες, ή επειδή έχουμε χάσει την ΄πίστη μας και την ελπίδα μας, έχουμε κουραστεί.
Τόσα τράβηξε αυτός ο τόπος και πάντα στην αντίσταση νίκησε, αλλά τον εχθρό τον έβλεπε, τον κοίταξε στα μάτια κάποιες φορές, ΤΩΡΑ ............. εχθρός είναι ο διπλανός μας, ο γείτονας μας, ο ίδιος ο ευατός μας από τις ενοχές που μαε έχετε περάσει.




Ποδοσφαιρικές ομάδες πέφτουν κατηγορία και ξεσηκωνόμαστε για μέρες
Εδώ παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας και εμείς φωνάζουμε σε οργανωμένες διαδηλώσεις 3 ωρών και γυρίζουμε στα σπίτια μας φοβούμενοι.
3 δραχμές διαφορά υπήρξε πρίν απο χρόνια στην πώση της σταφίδας και παραλίγο να κάψουμε την Νομαρχεία Ηρακλείου, και σήμερα έχουν κόψει 200 και 300 και 500 ευρώ τους μισθούς και την επιβίωση μας και εμείς ακόμα δίνουμε 30 % ποσοστά.
Τι εκτιμήσαμε, τι εκτιμήσατε σε αυτή την χώρα, τα παιδιά της, τα μυαλά τους, την διάθεση τους να προσφέρουν και να μάθουν, πότε δώσατε την στήριξη σας σε κάθετι καινούργιο, που ο κουζουλός κρητικός πρότεινε.


Με ξένες πλάτες και με τζάκια κάνω και εγώ πολλά περισσότερα στην ζωή μου, με υπογραφές άλλων ανεβαίνω και εγώ σκαλοπάτια, με χρήματα που δεν μου ανήκουν εξαγοράζω και εγώ ζωές.

Με έλλειψη παιδείας που οργανωμένα γίνεται για την ημιμάθεια μας, τον διαρκή εκφοβισμό μας και την υποτέλεια μας δεν θα προχωρήσουμε μπροστά σκίας ένα βήμα...





Ο πολιτισμός μας τελειώνει, στο τέλος της βιτρίνας που χαζεύουμε...

Ακούω συχνά πυκνά να μιλάμε για πολιτισμό, για καλύτερες ημέρες που ζητάμε να ζήσουμε , για καλύτερη ποιότητα ζωής, και για δημοκρατία.

Νιώθουμε δέος και σεβασμό όταν ακούμε να μιλάνε για τον Καζαντζάκη, σαν παράδειγμα αλλά όλοι αυτοί που κάνουν LIKE ή περίπου οι μισοί δεν έχουν ανοίξει ένα βιβλίο του.

Πράξε τα μισά απο ότι έλεγε για τους Ανθρώπους, στους Ανθρώπους.
Εχω να κερδίσω κάτι απο εσένα, σου μιλάω και σου χαμογελώ, δεν έχω... θα μείνω μόνο στο γεία σου !!!




Ακουγα το πρωί για τις ρίζες του συστήματος που είναι τόσο βαθειές ριζομένες στην ανυπαρξία αμόρφωτων, και αδούλευτων ανθρώπων που ελέγχουν το σήμερα.
Και το έλεγαν μαθουσάλες... των μέσων ενημέρωσεις που ο πολιτισμός τους τελειώνει στις ώρες που εκπροσωπούν.


Κοντόφθαλμοί συνάνθρωποι που καλά κρατούν, και εσύ νέε και μικρέ πολίτη δεν απλώνεις τα χέρια σου να τους τραβήξεις κάτω, δεν υψώνεις τους τόνους σου να ακουστείς, αλλά σκύβεις το κεφάλι σου απο ντροπή, νομίζοντας ότι δεν είσαι σπουδαίος.

Βλέπω την οδηγική μας συμπεριφορά, την αδιαφορία για τον δίπλα μας, την έλλειψη αγάπης στον άγνωστο συνανθρωπο μας, Την προτίμηση μας στην μή.... ελληνική μας γλώσσα, που πηγάζει απο την αμορφωσία μας γιατί δεν μας την έμαθαν , δεν μας την δίδαξαν, βλέπω τα παιδικά προσωπάκια που κάποια κρύβουν, θλίψη και επιθυμία για κάτι καλύτερο και εσύ πλούσιε Ανθρώπε γυρνάς την πλάτη λές και θα τα πάρεις μαζί σου.


Είσαι στα κάτω σου όλοι σου γυρνούν την πλάτη, ανεβαίνεις σιγά σιγά... και αλήθεια ούτε ο ίδιος δεν ξέρεις που ανεβαίνεις και που θέλεις να πάς... και τότε όλοι σε αγαπάνε, αν βέβαια δεν σε έχουν φάει πριν ανέβεις.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ... ΠΟΛΗ ΑΙΩΝΩΝ 
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...




ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

1 σχόλιο:

Post Top Ad

.............