ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΟΥΒΕΡΝΕΤΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΟΥΒΕΡΝΕΤΟ


Στο μνημείο των πεσόντων της Κατοχής στην περιοχή του Γουβερνέτο της Δ.Ε. Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων, παράπλευρα του ιστορικού μοναστηριού, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του Ακρωτηρίου στη Μάχη της Κρήτης  παρουσία πολιτικών Αρχών και κατοίκων του Ακρωτηρίου κυρίως. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Χανίων, την Ιερά Μονή Γουβερνέτου και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής  με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπανίου κ. Νίκο Γιαννακάκη, ενώ συντονίστρια ήταν η κα Άννα Μακράκη Καρέλλα.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν  ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Βερυκάκης και ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Δημήτριος Λειψάκης.
Τεκμηριωμένη με ιστορικά στοιχεία η ομιλία του κ. Νίκου Γιαννακάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής: «Είμαστε πάλι εδώ στα κακοτράχαλα βουνά του Ακρωτηρίου στον χώρο που κάθε χρόνο κάνουμε το χρέος μας  απέναντι σε αυτούς του νεκρούς, σε αυτούς που χάθηκαν για εμάς. Μόνο που αυτό το χρέος έχει δύο όψεις. Η μία είναι να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, να καμαρώσουμε γιατί είμαστε οι απόγονοί τους…».
Ο ίδιος συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «η κατάληψη της Κρήτης θεωρούνταν εύκολη υπόθεση μόνο που δεν λογάριασαν καλά την ψυχή των ελλήνων. Κανείς δεν περίμενε ότι  αυτός ο λαός χωρίς κυβέρνηση  χωρίς καθοδήγηση, χωρίς σχέδιο χωρίς πολεμοφόδια μόνος του και επειδή η ψυχή του αυτό έδειχνε θα έπαιρνε την υπόθεση στα χέρια του για να τιμήσει την καταγωγή του την ιστορίας του την ανθρωπιά του». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............